Kuća i hrana

Jedete li ih – Grožđice su zdrave za zube, erekciju, sprečavaju rak …

Napisao admin

Grožđice su veoma zdrave za naš organizam. Ovo suho voće je vrlo zdravo i hranjivo. U nastavku pogledajte nekoliko zdravstvenih koristi od grožđica.


Grožđice (foto: cure.ba)

Njega zuba

Grožđice sadrže kiselinu koja štiti zube od propadanja i karijesa. Također sprečava rast bakterija koje uzrokuju loš zadah, bolesti i upale desni.

Tretiraju zatvor

Jedna od zdravstvenih prednosti grožđica je da tretira zatvor. Kako su grožđice bogate vlaknima, one upijaju vodu i imaju laksativni učinak koji ublažava zatvor.

Anemija

Ako ste anemični, ubacite ovo zdravo voća u vašu prehranu. Grožđice sadrže željezo, vitamine B kompleksa i druge minerale koji povećavaju krvnu sliku.

Sprečavaju rak

Grožđice se bore protiv slobodnih radikala koji stvaraju tumorske stanice u tijelu i dovode do raka debelog crijeva.

Njega za oči

Fitonutrijenti i antioksidansi u grožđicama su dobre za oči. Grožđice sprečavaju oštećenje očiju uzrokovano slobodnim radikalima.

Jake kosti

Kako su grožđice bogate željezom i kalcijem, možete jesti ovo suho voće da dobijete jake i zdrave kosti. Žene nakon menopauze moraju imati u prehrani ovo voće bogato kalcijem, kako bi spriječili osteoporozu.

Poremećaj erekcije

Muškarci koji imaju ovaj seksualni problem moraju jesti grožđice. One sadrže aminokiselinu pod nazivom arginin koja povećava libido.

ljepota.ba

Komentari

komentara