Kuća i hrana

Evo što će se vašem organizmu dogoditi ako redovito budete jeli grožđice

Napisao H. H.

Grožđice su mnogim ljudima omiljena poslastica, no unatoč tome, većina se ljudi nećka kad je u pitanju njihova nutritivna vrijednost i dobrobiti koje donose našem zdravlju.

No bez obzira na to što je sušeno voće u sebi sadrži više šećera nego nutrijenata, grožđice su, zapravo, vrlo dobre za čovjekov organizam. Mnogim je ljudima poznato da je grožđe prepuno nutrijenata te da djeluje blagotvorno na čovjekovo zdravlje, a stručnjaci sve više naglašavaju kako je isto i s grožđicama.

Kako jedenje grožđica utječe na čovjekovo zdravlje?

Istina je da grožđice imaju veću koncentraciju šećere u odnosu na grožđe. Ono na što trebate paziti je da ne kupite grožđice od proizvođača koji dodaju šećer pri procesu sušenja. Isto tako, nemojte pretjerivati s konzumacijom. Jedna šaka (otprilike 25 g) bit će dovoljna na dan. Umjerena i redovita konzumacija doprinijet će vašem zdravlju jer su grožđice, prije svega, prepune antioksidanasa. Isto tako, pomažu pri održavanju krvnog tlaka te blagotvorno utječu na rad srca.

Bogate su i vitaminima B te pomažu u borbi protiv anemije, poboljšavaju funkciju jetre te zbog vlakana utječu dobro na probavu. Obiluju i kalcijem, a uz dodatak jogurta pobrinut ćete se da vaš organizam dobije potrebnu dnevnu dozu za jačanje kostiju. Isto tako, grožđice u sebi sadrže manju količinu proteina. Ako ih konzumirate uz orašaste plodove, osim za dodatne proteine i zdrave masti, orašasti plodovi pobrinut će se i za izjednačavanje raz, ne šećera. Zbog svega ovoga, grožđice su definitivno međuobrok koji trebate uvrstiti u svoju prehranu, prenosi .ljepotaizdravlje.

Komentari

komentara