Kuća i hrana

Neke stvari za koje nemamo vremena – Pet rješenja za ekspresna jela od tjestenine

Napisao admin

Neke stvari za koje nemamo vremena možemo napraviti brže i jednostavnije, poput spravljanja večere. Donosimo nekoliko rješenja koja će pomoći da jela od tjestenine napravite za samo nekoliko minuta umjesto da u kuhinji provodite sate i sate.


tjestenina (foto:cure.ba)

Postoji pet koraka koji vam oduzimaju dragocjeno vrijeme. Stanite tome na kraj. 

Gotov umak

Naravno da svi volimo domaći umak. No, za to treba vremena. Zašto ne biste koji put pokušali s gotovim umakom? Začinite ga svježim belim lukom, začinskim biljem i po želji dodajte malo ljute papričice. S tim dodacima opet imate umak koji ste vi napravili. 

Tjestenina za lazanje

Ako još ne znate da postoji tjestenina za lazanje koja se ne mora kuvati, ovaj će vas savjet spasiti. Ne samo će da vam to uštedjeti vrijeme, jer ne morate čekati da voda prokuva i da se tijesto skuha, nego je s ovim tijestom i mnogo lakše posložiti lazanje. 

Ispiranje tjestenine

nema dvojbe oko ispiranja tjestenine jer se onda neće slijepiti. No, postoji i brži način. Jednostavno je nakon kuvanja odmah ubacite u posudu s umakom. Bolje će se stopiti ukusi, tjestenina će upiti umak, a njen skrob će umak još malo zgusnuti. 

Zapečena tjestenina s pancetom i sirom

Spravljate li tjesteninu s pancetom i sirom, uštedjet ćete barem 30 minuta učinite li to na štednjaku umjesto u pećnici. I ne, nije rješenje u tome da kupite gotovo jelo pa ga zagrijete, nego samo pećnicu zamijenite štednjakom. 

Umak od paradajza

Nemate gotov umak od paradajza, a ne želite gubiti vrijeme na spravljanje? Ništa lakše. Preskočite kuvanje i napravite tjesteninu sa svježim povrćem. Sjeckane paradajza pomiješajte sa belim lukom, bosiljkom i maslinovim uljem te pomiješajte s tjesteninom. Nećete se razočarati jer je ukus potpuno svjež.

Net.hr

Komentari

komentara