Kuća i hrana

Kada vidite koliko je OPASAN – više nikada nećete jesti vruć HLJEB

Napisao H. H.

Priznajemo – teško je odoljeti mirisu svježeg peciva koji dolazi iz pekare i vruće vekne hljeba prosto mame.

Ništa ljepše od vrućeg hljeba koji samo što je izašao iz rerne koji se još uvijek puši i kajmaka ili putera namazanog u tankom sloju – ali ni opasnije.

Skoro mu niko ne možete odoljeti, ali budući da doprinosi rastu ćelija raka možda je bolje da ga zaobilazite. Topao hljeb je nezdrav. Francuski naučnik Etjen Vulf kultivisao je ćelije zloćudnog tumora u rastvoru u kome je bio dodat termofilni kvasac.

Ćelije raka su rasle poput kvasca i udvostručavale su svoju masu tokom sedam dana. Ali kada su iz rastvora izbacili kvasac – tumor je nestao.

Naučnik je došao do zaključka da proizvodi sa fermentisanim kvascem utiču na rast tumora što i ne čudi s obzirom na to da su mnogi od njih stimulatori rasta i razmnožavanja ćelija, uključujući i one maligne.

U slučaju mnogih bolesti, ne samo digestivnih oboljenja, doktori zabranjuju ove proizvode i trebalo bi da izbacite iz upotrebe svjež hleb u kome se nalaze aktivne ćelije kvasca. Preporučuju se jučerašnji hljeb, suh hljeb i hljeb koji je napravljen bez kvasca, piše “Ruski doktor“.

Kod vrućeg hleba koji samo što je izašao iz rerne ćelije kvasca ne samo da se nalaze u njemu već su i veoma aktivne jer bukvalno u prvim minutima počinju svoj razarajući posao u organizmu.

U jednom gramu suvog kvasca nalazi se oko 20 do 40 milijardi ćelija gljivica kvasca. Fermentacija kvasca u prisustvu šećera iz hrane u crevima izaziva jaku nadutost i s vremenom se u sluzokoži debelog creva mogu stvoriti gasni džepovi i može da se razvije divertikuloza. Sluzokoža se na tim mjestima stanjuje, moguće je i pucanje praćeno upalom trbušne maramice.

Kvasac smanjuje otpornost zidova crijeva, doprinosi prodiranju bakterija, virusa i gljivica, najčešće kandide, u njih. Kako biste “ubili” kvasac na jednostavan način dovoljno je da osušite hljeb na plotni ili u rerni, a odličan pomoćnik može da vam bude i vaš toster. Naš savjet vam je da koristite toster koji je uspravan jer će onaj za sendviče samo da vam spljeska hljeb i slijepi ga.

Komentari

komentara