Kuća i hrana

A da probate? – Hljeb s bijelim lukom

Napisao admin

Danas Vam donosimo novi recept. U nastavku pročitajte šta je potrebno za pripremu i kako ga spremiti…


Hljeb s bijelim lukom (Foto: Cure.ba)

Potrebno:

500g brašna, 

pola kašičice soli, 

kesica instant-kvasca, 

kašičica šećera, 

300ml mlake vode, 

2 češnja bijelog luka, 

2 kašike maslinovog ulja, 

kašika svježeg peršuna, 

so, biber 

Priprema: 

1. U brašnu napravite rupu u sredini. Pomiješajte kvasac, šećer i mlaku vodu i pustite da odstoji deset minuta. Ulijte kvasac u rupu u brašnu, dodajte so i postupno mlaku vodu i zamijesite tijesto. 

2. Pustite da odstoji pola sata. Tijesto odvojite na tri loptice. Razvaljajte ga i pustite 15-ak min. U međuvremenu nasjeckajte bijeli luk i pomiješajte ga s uljem. Premažite tijesto i pospite ga peršunom i biberom. Pecite na 190°C.

 

cure.ba

Komentari

komentara