Kuća i hrana

E OVO NAM JE TREBALO! 2 TRIKA UZ KOJA SE HLJEB VIŠE NIKADA NEĆE MRVITI: Pekari ga sijeku samo ovako, savršene kriške bez skupljanja mrvica!

Napisao H. H.

Ako vam je dosadilo da skupljate mrve nakon sječenja hljeba, isprobajte ovaj trik!

Hljeb je omiljena namirnica, postoji toliko ukusnih vrsta, a iako nutricionisti kažu da s hljebom ne bi trebalo preterivati, mnogi od nas svakodnevno ga imaju na trpezi.

Svako bi trebalo da zna da napravi domaći hljeb, jer on nema aditive, ali čak i kada kupovni hljeb donesete kući, postoji česta “boljka” – kako spriječiti da se on mrvi?

Određene vrste hljeba jednostavno su “u ratu” s noževima, ili će se mrviti do besvijesti pa ćete morati da kupite mrvice po cijeloj kuhinji, ili će ih nož izgnječiti jer su iznutra previše meki.

Profesionalni pekari kažu, postoje dva načina da riješite ovaj problem. Prvi je da hleb okrenete naopačke!

Donju stranu hljeba postavite gore, i sijecite odatle, biće lakše jer je hljeb tu kompaktniji. Okolo će “letjeti” manje mrvica!

Drugo rješenje, pogodnije za hljebove koji su meki iznutra, ali spolja veoma krckavi, je da hljeb postavite na stranu. Sječenje po kraćoj liniji daće vam veću kontrolu pokreta i dobićete ravnomjerno isječene kriške, bez pretjeranog mrvljenja ili gnječenja.

Komentari

komentara