slot online 2023

Ubrzajte metabolizam – Riješite se masnih naslaga i viška vode u tijelu!

Napisao admin

Nedovoljno je poznato da magična kombinacija meda i cimeta ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma


Ilustracija (Foto: arhiva)

Mnogi već u ishrani koriste med koji je poznat kao zdrava i lekovita namirnica, dok je cimet omiljeni začin u mnogim poslasticama, piše Lisa.rs.

Međutim, još uvek je nedovoljno poznata magična kombinacija ovih sastojaka i njeno svojstvo da ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma.

Najvažniji element u delovanju dijetalnog napitka od meda i cimeta je vreme primene. Naime, polovinase pije pred spavanje, kada će ubrzati metabolizam, a druga ujutru na prazan stomak kada će snažno delovati na krvotok i čitav organizam.

Sastojci: 2 velike kašike meda, 1 kašika cimeta, 250 ml vode

Priprema: Prokuvajte vodu, prelijte preko cimeta, a kad se prohladi dodajte med i dobro izmešajte. Prvu polovinu popijte pre spavanja, a drugu ujutru pre obroka.

Drugi važan element mršavljenja u snu je i oslobađanje organizma od viška vode. Za ovu namenu, najviše nutricionista preporučuje čaj od maslačka jer nema nikakvih negativnih efekata kakve mogu dati drugi diuretici.

Čaj od korena maslačka priprema se tako što jednu kašičicu treba kratko prokuvati u 200 ml vode i ostaviti da stoji petnaestak minuta, pa procediti i popiti.

Osim što deluje kao diuretik, ovaj čaj ispira toksine iz organizma, poboljšava varenje i smanjuje nadutost.

cure.ba

Komentari

komentara