slot online 2023

Eliminiše glad i topi višak – ABS dijeta za savršeno ravan stomak!

Napisao admin

ABS dijeta izuzetno je popularna u svijetu, a najveći broj onih koji je praktikuju jesu žene koje žele da skinu salo sa stomaka. Osim u topljenju masnih naslaga na već pomenutom predjelu, ona u kombinaciji sa adekvatnim vježbama pomaže i pri formiranju trbušnih mišića.


Ravan stomak (Foto: Cure.ba)

Pa, šta čekate? Zima neće dovjeka trajati, zato je krajnje vrijeme da se bacite na zdravu hranu i razgibavanje, piše Navidiku.rs.

Za razliku od drugih dijeta, ABS dijeta se ne može sprovodite bez vježbanja. Dakle, one su obavezne kako biste uspjeli u namjeri da istopite taj višak koji vam krasi stas. Ono što je interesantno jeste da ABS dijeta podrazumijeva ne tri, već pet pa čak i šest obroka dnevno. Naravno, u mnogo manjim količinama nego inače. Cilj jeste eliminisati glad dovoljnim količinama hrane i tako ubrzati metabolizam.

Što se tiče mišića, oni igraju veoma važnu ulogu i u samom očuvanju vitkog tijela. Naime, sa njima će vam biti mnogo lakše da održite kilažu čak i kada se vratite malo većim količinama hrane nego što dijeta propisuje, jer oni sprečavaju nastanak novih slojeva sala.

Ako je vaša odluka ABS dijeta, onda zaboravite na dosadno brojenje kalorija koje vam svakodnevno zadaje glavobolje. Sve što treba jeste da se konsultujete sa svojim doktorom i, ako vam on da podršku, da se strogo pridržavate dijete punih šest nedjelja. Za to vreme potrebno je piti minimum 8 čaša vode i po šolju-dve zelenog čaja. ABS dijeta nije poseban režim ishrane koji propisuje da se jednog dana jedu jedne, drugog dana druge namirnice i slično. Ona čak ne podrazumijeva ni ograničene količine dozvoljene hrane, iako ne treba pretjerivati. Preporučuje se umjerenost. Međutim, u vježbanju slobodno možete da pretjerate s vremena na vreme.

Tokom šest nedjelja ove efektne dijete, namirnice koje je dozvoljeno konzumirati jesu: bademi, pasulj i grašak, zeleno povrće, mleko i nemasni mliječni proizvodi, zobene pahuljice bez šećera, jaja, nemasno meso (piletina,ćuretina,riba, teletina, junetina), kikiriki puter, maslinovo ulje, integralni ili ražani hljeb, protein surutke i bobičasto voće, jabuke, avokado, banane, smeđi pirinač, sokovi bez šećera, pečurke, lubenice, dinje,jabuke, narandže, paprika, kokice, plodovi mora, školjke, lignje, oktopod i paradajz.

haber.ba

Komentari

komentara