slot online 2023

Ova tajna će vam pomoći da smanjite opseg struka za samo 5 minuta dnevno

Napisao H. H.

Jeste li ikada čuli da masaža ne samo da opušta vaše mišiće nego i pomaže otpuštanju toksina iz vašeg tijela?

Limfna masaža je sve što vam je potrebno da biste dobili zdravo i tonirano tijelo. Naučite kako napraviti dobru masažu tako da vaše tijelo može smanjiti one centimetre koji vam toliko smetaju, prenosi “Novi“.

Oko gluteusa:

Koristeći samo prste, prijeđite od gornjeg dijela nogu do stražnjice kružnim pokretima. Uvijek radite kretnje prema gore.

Jake noge:

Palcem uradite pritisak tako da osjetite kako se proteže u području prepona. Ta tačka potiče oslobađanje toksina i kao rezultat pomaže u borbi protiv celulita.

Koljena

Nemojte zaboraviti koljena jer su također važan dio vašeg tijela. Da biste se osjećali udobnije, sjednite na stolcu. Započnite s vrha koljena i krenite prema van kratkim potezima. Koristite kružne pokrete za masažu područja oko koljena.

Savršeni listovi

Za obavljanje ovih vježbi morate leći. Stavite dva jastuka pod listove, i povucite jednu nogu prema prsima.

U tom položaju, masirajte list s obje ruke pomoću kratkih poteza. Koristite sve prste i srednji do tvrdog pritiska, a zatim se opustite.

Nježni gležnjevi

Pokušajte napraviti prsten oko vašeg gležnja: objema rukam zahvatite gležanj i započnite masažu stopala prema gore, uključujući i područje iza koljena. Uskoro ćete primijetiti promjene.

Obratite pažnju:

Provedite barem jednu minutu na svakom području.

Primijetit ćete promjene prije nego što mislite: u početku ćete osjetiti opuštanje mišića. Kasnije će rezultati postati vidljiviji.

Ako se počnete i zdravije hraniti i uključite puno tekućine, vidjet ćete poboljšanja mnogo brže.

NAPOMENA: Čak i ako se ova terapija masažom čini bezopasnom, trebali biste se posavjetovati s stručnjakom prije nego što počnete s istom.

Komentari

komentara