slot online 2023

Jela je krastavac svaki dan, a onda su svi primijetili da se promijenila. Evo šta se desilo!

Napisao H. H.

Postoji dokaz da je krastavac pun nutrienata koji mogu da se bore čak i najopasnijim bolestima, uključujući i rak. Ovaj povrće je korisno za poboljšanje kvaliteta kose i kože. Također vam može pomoći da eliminišete toksine i hidrirati će vaše tijelo. Da biste iskoristili zdravstvene prednosti, jednostavno dodajte krastavac kao prilog.

Eliminacija toksina i hidratacija kože

Kao što već znate, krastavci su napravljeni od vode. 95% . To znači da je ovo povrće odlično za duboku hidrataciju tijela. Plus, ovo povrće će pomoći da vratite tijelu većinu esencijalnih vitamina.

Digestija i sagorijevanje masti

Koristeći krastavce redovno ćete moći poboljšati svoje opšte zdravlje. Naime, krastavci imaju sposobnost da stimulišu  metabolizam i takođe će vam pomoći da eliminišete dodatne masti. Plus, krastavac je odličan izvor dijetetskih vlakana i vode, što ga čini izuzetno efikasnim u eliminaciji toksina.

Zadah

Loš dah je čest zdravstveni problem koji pogađa mnoge ljude. Pa imamo savršeno rješenje za vas. Naime, krastavci mogu pomoći da eliminišete loš dah. Sve što treba da uradite, kako biste eliminisali loš zadah, jeste da odsiječete parče krastavca i stavite ga u usta. Drži ga u ustima oko trideset sekundi. Moćne antibakterijske osobine krastavca će ubiti bakterije u ustima.

Komentari

komentara