Fitness i dijeta

NE PRESTAJE PLAKATI KAD IDE U SHOPPING – Debela mama smršala čak 60 kilograma! (FOTO)

Napisao H. H.

Majka troje djece slavi svoj pohod po prodavnicama prvi put nakon 15 godina. Charlene Cush (31), čija je vaga prošle godine pokazivala skoro 130 kilograma bila je tako krupna da je mogla nositi samo mušku odjeću XXXXL veličine.

Brineta Charlene nije nosila haljinu još od školskih dana. Odustala je od kupovine ženske odjeće, ali nakon što je otkrila da nasilnici ismijavaju njenu kćer tinejdžerku zbog njenog izgleda, drastično je promijenila stil života.

Nakon što je uvela rigoroznu dijetu i počela vježbati, izgubila je skoro pola svoje težine, čak 63 kilograma. Sada je prvi put u mogućnosti obilazati januarske rasprodaje i kupiti sebi glamuroznu odjeću koja joj se dopada.

– Zaista je mučenje vidjeti prijatelje u prekrasnoj odjeći koju su kupili. “Zaglavila” sam u sportskim prodavnicama, i nisam mislila da ću i za milion godina moći kupovati tamo gdje i moji prijatelji kupuju. Sada kada sam izgubila kilograme luda sam od sreće, plačem dok isprobavam odjeću u garderobi. Trgovci sigurno misle da sam luda, ali ja sam samo sretna što mogu nositi odjeću koju sam oduvijek htjela-kaže presretna Charlene.

Počela se debljati nakon što je rodila kćerku Jacey (18). Kao novopečena zaposlena majka, nije imala vremena kuhati zdrave obroke i kilogrami su se počeli gomilati, a nakon rođenja drugog djeteta 2007. godine, stvari su postale još gore.

-Ja sam zauzeta majka, i zadnjih 15 godina briga o mojoj ishrani je bila na zadnjem mjestu.

Kada je odlučila promijeniti način života, napravila je plan dijete. Ispočetka je imala samo jedan mali obrok dnevno, ali je postepeno došla do tri “pametna” obroka na dan. Nakon što je krenula na zumbu, kilogrami su se počeli topiti, a druge majke u školi je nisu prepoznale, piše Daily mail.

Bilo je teško nositi se s prekomjernom težinom. Ako bih otišla s prijateljima u kupovinu, trgovci su me ignorisali. Sada je shopping potpuno novo iskustvo za mene. Čak sam odlučila kupiti i farmerice, ali sam morala pozvati prijatelje da mi savjetuju koju veličinu da kupim, jer nemam iskustva s tim!

-Kada vidim pretile djevojke koje su nesretne poželim im samo reći da znam kako se osjećaju, ali da se to može promijeniti. Ako sam ja mogla, mogu i one.

Moja kćerka je ponosna na mene, a olakšanje je znati da joj se više niko neće rugati zbog debele mame.

cure.ba

Komentari

komentara