slot online 2023

STALA JE NA VAGU I ZANIJEMILA: Imala je 181 KG, mogla je da UMRE da nije jela OVO i smršala 125 KG!

Napisao H. H.

Ema Selej iz Rediča bila je toliko gojazna da nije mogla da veže pojas na automobilu, sada je skinula nevjerovatnih 125 kilograma i to samo zahvaljujući dijeti i vježbanju. Nije pristala na bilo kakave hiruške zahvate.

– Jedva sam mogla da odšetam od kuće do kola svog vjerenika, ali čak nisam mogla da vežem pojas. Godinama nisam stala na vagu, a kada sam to učinila, zgrozila sam se samom sobom, objašnjava 35-godišnja Ema.

Ova 35-godišnjakinja bila je ubijeđena da će umrijeti prije svog 40. rođendana, i to upravo zbog prekomjerne kilaže – punih 181 kilogram.

Uprkos molbama svojih najbližih da se obrati ljekaru opšte prakse i zatraži uput za ugrađivanje prstena u želudac, ona se odlučila za zdraviji način mršavljenja, prenosi Dejli Mejl.

Šta je počela jesti?

Za doručak pahuljice s obranim mlijekom, ručak tuna sendvič sa crnim hljebom, dok joj se večera sastojala od kuhane ribe i svježeg povrća. Užina su joj bile jabuke, kruške, jagode ili pomorandže.

Postupno je počela da skida 6 kilograma mjesečno. Osim pravilne prehrane, Ema je redovno trenirala uz ličnog trenera, a kada je lijepo vrijeme, išla je na trčanje i vožnju biciklom.

“Sada imam mnogo više samopouzdanja, i volim da šetam pored izloga i gledam svoju figuru”, kaže ponosna Emma koja je uspjela da za dvije godine skine 125 kilograma!

Komentari

komentara