Zdravlje

Postoji mogućnost trajnog teškog invaliditeta – Splićanku silovao rukom koja je u anus ušla do lakta!

Napisao admin

Prema informacijama do kojih je došao hrvatski Jutarnji list, silovanje u Podstrani kod Splita, gdje je Splićanin Roko Šimac nanio teške povrede opasne po život svojoj vršnjakinji, ipak nije, kako se do sada pisalo, izvedeno mikserom, već ju je mladić teško povrijedio rukom.


Roko Šimac (Foto: Jutarnji)

Studenti su u petak uveče u Podstrani organizovali proslavu oslobađajućih presuda hrvatskim generalima, kojoj su prisustvovali Roko Šimac i njegova žrtva. Prema pričama drugih okupljenih, njih dvoje su bili u alkoholisanom stanju, a u neko doba su počeli da razmjenjuju nježnosti pred svima. Tada ih je ostatak društva ostavio same, a kada su se nakon sat vremena vratili zatekli su stravičan prizor.

Djevojka je naga ležala na podu u lokvi krvi, a Šimac je unezvijeren stajao iznad nje. Odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je djevojku u nesvjesnom stanju prevezla u splitski KBC, gdje su joj hirurzi jedva spasli život.

Doktor Hrvoje Tomasović, hirurg koji je operisao devojku, rekao je da takve povrede nisu viđene ni u svjetskoj medicinskoj literaturi.

Kako saznaje Jutarnji, Roko Šimac je rukom koja je u anus ušla oko 50 centimetara, odnosno do lakta, djevojci doslovce izvadio komade tankog crijeva, ozlijedivši joj pritom i debelo crijevo. Iako ljekari splitskog KBC-a nizom operacija i dalje pokušavaju da djevojci otklone posljedice silovanja, postoji mogućnost trajnog teškog invaliditeta.

Policija ulaže velike napore u rekonstrukciju događaja, ali je problem što se Roko i njegova žrtva, skoro uopšte ne sjećaju tog događaja.

Osim alkohola koji je pronađen u njegovoj krvi, studenti su tog dana na zabavi najvjerovatnije konzumirali i teške droge, što je prouzrokovalo “rupe” u pamćenju.

Kuću u kojoj se zločin dogodio, policajci su detaljno pretresli, ali nisu pronašli nikakav predmet kojim bi se mogle nanijeti takve povrede.

Osumnjičeni Roko Šimac je u svom iskazu policiji rekao da djevojku nije hteo da povrijedi, već ju je “zadovoljavao prstima u odnosu koji je bio dobrovoljan”.

cure.ba

Komentari

komentara