Zdravlje

Bogdan Rakić iz Teslića i dalje kritično, otkrivena imena napadača

Napisao H. H.

Slučaj premlaćivanja 18-godišnjeg Bogdana Rakića u Tesliću zgrozio je građane naše zemlje. Policija je uhapsila dvije osobe osumnjičene za ovaj nasilni čin, a radi se o 23-godišnjem

Dom zdravlja Teslić je 2. novembra Policijskoj stanici prijavio slučaj 18-godišnjeg mladića kojeg je majka dovela sa teškim tjelesnim povredama koje ukazuju na brutalno premlaćivanje.

Bogdana su u noći 1. novembra najmanje dva muškarca pretukla, odsjekla mu kosu i bradu i navodno ga vezanog za automobil vukli po cesti.

“A. J. i B. J, muškarci sa područja općine Teslić, sumnjiče se da su u toku noći sa 1. na 2. novembar na području planine Borja fizički i na drugi način zlostavljali Rakića. Nogama i rukama su mu zadali veći broj udaraca po glavi i tijelu, sjekli mu kosu i bradu, nanijevši mu pritom teške tjelesne povrede opasne po život. Na planinu su ga odvezli putničkim vozilom kojim je upravljala treća osoba”, stoji u saopćenju Centra javne bezbjednosti Doboj.

Bogdan je u takvom stanju ostavljen pred kućnim vratima. U bolnicu je dovezen bez svijesti te je pao u komu.

Probudio se iz kome, ali još uvijek nije svjestan, ne povezuje. Povrede su teške.

Njegovo se stanje ipak polako stabilizuje, ali prognoza oporavka je neizvjesna.

Bogdanova majka kaže kako je jedan od uhapšenih Armin bio Bogdanov poznanik te kako su s vremena na vrijeme imali običaj popiti kafu.

Roberta ističe kako je Bogdan bio miran momak, nije pravio incidente niti je imao probleme sa zakonom te nema ideju zbog čega su se dvojica mladića na ovakav način obračunali s njenim sinom. Protiv Armina Jašarevića i Branka Jurića Roberta će podnijeti tužbe.

Ovakvo djelo ne može proći nekažnjeno.

Komentari

komentara