Zdravlje

SUZE NAJBLIŽIH IZNAD MJESTA GDJE JE UKOPANA MLADA SAMRA – Vozač koji ju je ubio, prije 16 godina

Napisao admin

Na gradskom mezarju Vlakovo jučer je klanjana dženaza i obavljen ukop Samri Aliefendić (25) iz Malešića kod Ilijaša koja je smrtno stradala kada ju je na raskrsnici lokalnog puta Ilijaš – Donja Luka ubio pijani vozač Hasib Redžo (45) iz Breze. Podsjećamo da je Redžo nakon što je vozio Golf pijan i bez vozačke dozvole udario Samru nanijevši joj smrtonosne povrede nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.


Njega je policija pronašla i lišila slobode uz pomoć građana.

 

Inače, Redžu je zenički Kantonalni sud u jedanaestom mjesecu 2004. godine osudio na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora zbog ubistva i ubistva na mah u naselju Dabravine, koje se nalazi između Vareša i Breze 2000. godine.

 

Redžo je, kako stoji u presudi, u kafani Estrada ispalio hitac iz pištolja koji je prošao kroz tijelo Šemsudina Alija i pogodio u glavu Izudina Cakala. Vrhovni sud FBiH je 2005. potvrdio prvostepenu presudu kojom je osuđen na osam godina. Redžo je kasnije izbjegavao izdržavanje kazne, zbog čega je FUP za njim raspisao potjeru, po kojoj su ga pripadnici sarajevskog MUP-a lišili slobode krajem 2006. u naselju Dobrinja.

avaz

Komentari

komentara