Zdravlje

GRAD U NEVJERICI, MISTERIOZNA SMRT U SARAJEVSKOJ BOLNICI – Ovaj pacijent je preminuo nakon vađenja zuba?!

Napisao admin

U ponedjeljak, 21. decembra 2015. godine, u 49. godini života u Sarajevu je preminuo Sabahudin (Seid) Hukara, kojeg su oni koji su ga bolje poznavali zvali i po nadimku Šundo. Posljednji ispraćaj treba biti obavljen u srijedu 23.12. na mezarju Nišan-Jarčedoli, kada bi svi oni koji to žele na dženazi trebali imati priliku da ispune svoju posljednju ovozemaljsku obavezu prema ovom čovjeku.


Kako se navodi u šturoj obavijesti o smrti, iza Hukare su ostali otac Seid, majka Munevera, supruga Aida, kćerke Džejna, Mejrema i Dalila, unuk Seid, braća Muhamed i Meho, sestra Jasmina…

 

No, pravi šok u Sarajevu je izazvala informacija koju su prenijeli neki mediji da je Hukara preminuo nakon vađenja zuba!?

 

– Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA Sabahudin Hukara je jučer preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane. Nakon intervencije, pacijent je dobio naglo krvarenje iz nosa, a zatim i analno koje se nije moglo zaustaviti. Nakon toga je preminuo – navode tako Vijesti.ba.

 

Isti izvor tvrdi kako je intervenciju navodno uradila stažistkinja A.S. iako je dežurni ljekar bio E.I. Po navodima istog izvora, spomenuti doktor nije se pojavio ni nakon poziva A.S. da je pacijent ugrožen. Pacijent se onda nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju, gdje je i preminuo.

 

Iako rijetko, ekstrakcije, pa i popravci zuba mogu se zakomplicirati, pa dovesti i do smrtnog ishoda. Prije nekoliko godina dosta se pisalo o smrti poznate srpske manekenke Tijane Milošević, koja je dobila trovanje krvi nakon popravke zuba i četiri dana kasnije preminula. Ipak, medicinski izvori su tvrdili da je ključni razlog koji je doveo do smrti bila bolest lupusa.

(Doznajemo.com)

cure.ba

Komentari

komentara