Zdravlje

Školska zadaća otkrila monstruma – “Ima više od 50 godina i silovao me. Mene, djevojčicu od sedam godina…”

Napisao admin

Zbog seksualnog zlostavljanja tada sedmogodišnje djevojčice, 47-godišnji Slavonac u trećem suđenju je osuđen na sedam i po godina zatvora. Zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta osuđen je na šest i po godina zatvora, a za upoznavanje djece s pornografijom na još godinu.


Uz to, opozvana je uvjetna osuda Općinskog suda u Osijeku na koju je bio osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno – uvjetna kazna je zamijenjena zatvorskom. Kazna mu je objedinjena na sedam i po godina zatvora, piše “Glas Slavonije”.

Pritvor u kojem se nalazi od 23. studenoga 2012. godine mu je produljen.

Županijski sud u Osijeku već ga je dva puta osuđivao na po sedam godina zatvora. Međutim, Vrhovni sud ponovno je vratio slučaj na početak i suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Ovaj put sud je morao iznova analizirati sve dokaze i dovesti ih u vezu s presudom.

Kada je Vrhovni sud prošli put vratio suđenje na osječki sud, tražilo se da se ispita žrtva. Tada je, sada 14-godišnjakinja, nije dovedena u sudnicu, nego je ispitana videolinkom. Dok je njezin zlostavljač sjedio u sudnici, ona se nalazila u jednoj od prostorija osječkog suda.

Seksualno zlostavljanje djeteta događalo se od kraja 2005. i trajalo sve do kraja februara 2012. godine.

Djevojčica je otkrila što joj je muškarac radio tek u zadaćnici koju je napisala u školi u kojoj je između ostaloga navela: “… taj čovjek ima više od 50 i kusur godina i silovao me… mene, djevojčicu od sedam godina…”.

cure.ba

Komentari

komentara