Zdravlje

ISTINA KOJU NIKO NIJE ZNAO – Jezivi detalji o maloj Ivani tek sada otkriveni!

Napisao admin

Vijest o nestanku ubijene četrnaestogodišnje Ivane Podraščić odmah je uznemirila javnost, a apel za pomoć proširio se velikom brzinom na društvenim mrežama.


Ivana Podraščić (Foto: Nezavisne)

Mlada Novobeograđanka S. F. bila je jedna od prvih korisnica Fejsbuka koja je zamolila svoje virtualne prijatelje da se priključe potrazi za nestalom djevojčicom. Po riječima naše sagovornice, veče kada je Ivana Podraščić nestala, na društvenoj mreži Tviter je objavljen post sa njenom slikom, komentarom da je nestala i brojem telefona koji treba pozvati u slučaju da se sazna bilo kakva nova informacija.

– Čim se pojavila vijest o nestaloj djevojčici, odmah sam je prekopirala na svoj Fejsbuk profil u nadi da će to možda biti od neke pomoći. Nije naivno, djevojčice nestaju svako malo – primjećuje  S. F. koja je željela da ostane anonimna.

Samo nekoliko trenutaka nakon što je naša sagovornica prenijela uznemirujuću vijest, dobila je veoma neobičnu poruku.

– Nakon što sam objavila apel, u roku od par minuta, u inbox mi stiže poruka djevojke koja se predstavlja kao Ivanina sestra, koja me pita odakle mi ta informacija. Objasnim joj, a sa obzirom na to da je u datom momentu bio aktuelan slučaj Tijane Jurić, rekla sam joj da smatram da se ne treba igrati sa takvim stvarima pa sam zato i šerovala apel.

Na to ona kreće da mi objašnjava da je djevojčica problematična, da je sve vjerovatno smicalica njenih vršnjaka koji bi da joj se nasmiju, da je već imala slične izlete i da ce čim joj dopadne šaka dobiti batine – prepričava naša sagovornica i dodaje da joj ni danas ta prepiska nije najjasnija s obzirom da je nepoznata djevojka imala veoma neobičan stav povodom Ivaninog nestanka.

Nakon neobične prepiske, naša sagovornica pitala je nepoznatu djevojku da li želi da ukloni objavu sa Fejsbuka, na šta dobija potvrdan odgovor.

– Pošto mi je već postalo neprijatno da sam sad tu neko ko širi lažne informacije odlučila sam da povučem post uz molbu da mi samo javi kada konačno nađe djevojčicu, da znam da je sve u redu – kaže S. F. i dodaje da joj se sljedećih dana niko nije javio.

Sljedećih nekoliko dana, mediji su i dalje pisali o nestanku maloljetne djevojčice, pa je naša sagovornica odlučila da ponovo kontaktira djevojku koja se predstavila kao Ivanina sestra. Međutim, nije dobila ništa drugačiji odgovor.

– Nekoliko dana je prošlo, dotična djevojka mi nije ništa javila, u medijima i dalje tvrde da je djevojčica nestala, pa ja joj pošaljem poruku da mi objasni o čemu se tačno radi. Međutim, ona mi odgovori kratko i jasno da je djevojčica na sigurnom, nije nestala i da je sve ok.

Takođe, rekla mi je da bi sve nas više trebalo da zanima loša porodična i finansijska situacija u kojoj ona živi a ne da se bavimo njome na drugi način. Ok rekoh, bitno da je sve ok. Tako sam bar mislila – objašnjava naša sugrađanka.

Narednih nekoliko dana, S. F. se nije obazirala na saopštenja medija sa posebnom pažnjom jer je mislila da je sa djevojčicom ipak sve u redu. Međutim, crv sumnje ju je natjerao da u vezi sa ovim slučajem kontaktira i policiju.

– Iako sam mislila da imam provjerenu informaciju, ipak sam odlučila da kontaktiram policiju i objasnim cijelu situaciju. Smatrala sam da je nestanak djevojčice, a nakon ubistva Tijane Juric, takođe primarni slučaj policije. Super se ispričam sa policajkom koja mi se javila, ona proba u više navrata da me proslijedi jednom, pa drugom, pa stotom inspektoru, ali se niko tamo ne javlja.

Ispričamo se nas dvije tako, ona me ne pozove u stanicu da dam izjavu, ne uzme ništa od mene, već me uputi na policiju za sajber kriminal – kaže naša sagovornica i dodaje da se njen razgovor sa policijom odvija u petak veče, a da policija za sajber kriminal ne radi vikendom, kao ni radnim danima nakon 16h.

Nažalost, za našu sagovornicu koja je iz najbolje namjere željela da pomogne, priča se tu završila. Rezignirana djevojka nam je rekla da još uvijek čuva prepisku sa dotičnom sestrom koja je za vrijeme istrage mijenjala vesele profilne fotografije, a na kraju i ugasila Fejsbuk profil. Po riječima naše sagovornice, policija za sajber kriminal je nikada nije kontaktirala niti se zainteresovala, a sada se tvrdi da je djevojčica ipak namamljena putem Fejsbuka.

Za kraj S. F. poručuje svim roditeljima da čuvaju svoju djecu i da ih nikuda ne puštaju same, jer kako kaže, obraćanje policiji za pomoć umije da bude prilično beznadežan gest.

telegraf

Komentari

komentara