Zdravlje

Ispovijest policajaca – Zanijemili smo od užasa kad smo videli Ivanino tijelo

Napisao admin

Policajci u civilu su ga rano ujutro ugledali na ulici. Ubrzo su mu stavili lisice na ruke. Darko Kostić (39), beogradski silovatelj i ubica Ivane Podraščić (13), koja se vodila kao nestala 64 dana, na ovaj način je prije dva dana uhapšen u blizini pijace na Vidikovcu.


Ivana Podraščić (Foto: Nezavisne)

“Uhapšen je po prijavi Kristine Kovačević (22), bivše supruge njegovog sinovca, koju je silovao u subotu. Kada je priveden u Policijsku upravu za Grad Beograd odmah je stavljen na poligraf. Tako je i pokazano da je umešan i u Ivanin nestanak. Ali tada nismo znali da ju je i ubio”, objašnjavaju za Blic policajci koji su uhapsili i saslušavali monstruma sa Petlovog brda.

Istragu su sve vreme usmjeravali direktor policije Milorad Veljović, prvi policajac Beograda Veselin Milić i šef UKP-a Nebojša Marković.

“Kostić je sve vreme tokom saslušanja u policiji bio miran. Nije pokazivao znakove kajanja. U prvi mah je pokušao da nas prevari i da sebe predstavi kao nevinašce. Nije mu uspelo i uskoro smo krenuli ka kući strave na Petlovom brdu”, navode sagovornici.

Tridesetak inspektora beogradske policije i forenzičara je ubrzo upalo u napuštenu kuću u Ulici 11. krajiške divizije broj jedan, koju je Kostić koristio. Dvorište je, kažu policajci, potpuno zapušteno iako je kuća pored asfaltnog puta.

“Ušli smo u kuću. Unutra je bilo potpuno rasulo. Sve ispreturano, pobacano… Neke krpe su bile preko kreveta, prazne flaše… Potpuno zapušteno, ali ni traga od tela devojčice. Onda smo krenuli iza kuće strmim delom ka potoku. Od padavina taj potok se pretvorio u jezerce. Sve je bilo poplavljeno”, objašnjavaju iz MUP-a.

Svi policajci su potom ušli u vodu. Zagazili su do koljena. To je deset-petnaest metara ispod kuće.

“Sve je bilo puno đubreta. Na površini jezerceta su plutala tela uginulih životinja. Onda je jedan policajac podigao sunđer. Tada smo ugledali ćebe ispod koga je virila ljudska cevanica. Pretpostavljali smo da je Kostić umešan u Ivanin nestanak, očekivali smo najgore i kad smo pošli ka Petlovom brdu. Ali taj moment kada smo ugledali telo, kada smo shvatili da je devojčica koja u decembru puni 14 godina svirepo ubijena, za sve nas je to bio šok. Zanemeli smo”, pričaju policajci.

Potom su forenzičari preuzeli posao…

nezavisne

Komentari

komentara