Zdravlje

Nakon kišovitog jula – Evo kakvo nas vrijeme očekuje ove sedmice!

Napisao admin

U unutrašnjosti će nam utorak donijeti više oblaka, a tijekom dana velika je vjerojatnost za kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove


Vrijeme (Foto: Vecernji)

Nakon kišovitog srpnja ušli smo u kolovoz, a kakva nas vremenska prognoza očekuje ovaj tjedan donosi Crometeo.

Ponedjeljak morskim predjelima donosi pretežno vedro i suho vrijeme, a unutrašnjosti puno sunca i topline.

Utorak će na Jadranu biti djelomično sunčan i u mnogim predjelima suh dok se za drugi dio dana uz mjestimično jači razvoj naoblake prognoziraju prolazni pljuskovi s grmljavinom. Što se tiče vjetra koji se prognozira za utorak za područje Jadrana, noću će puhati slaba bura, danju umjeren, a na moru Dalmacije popodne i pojačan sjeverozapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu će jačati bura koja će navečer podno Velebita biti jaka do olujna.U unutrašnjosti će nam utorak donijeti više oblaka, a tijekom dana velika je vjerojatnost za kišu ili lokalne grmljavinske pljuskove. U početku bi u unutrašnjosti trebalo biti toplo i sparno, ali tijekom popodneva i večeri osvježit će. Najviše dnevne temperature na Jadranu trebale bi se kretati od 27 do 32 stupnjeva Celzijusa.

U srijedu će u većini predjela na Jadranu biti pretežno sunčano i suho. Uglavnom u zaobalju u nekim dijelovima Dalmacije još može biti slabih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura, podno Velebita će rano ujutro biti olujna s orkanskim udarima. Danju će na moru vjetar okrenuti na umjerenu do jaku tramontanu, javlja Crometeo. U unutrašnjosti će i tijekom srijede biti promjenjivo. Prognozira se da će biti dosta oblaka, mjestimice kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom, ali su moguća i sunčana razdoblja. Lokalno je moguće da dođe do obilnijih pljuskova. Najviše dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva, a u Dalmaciji između 27 i 32 stupnjeva Celzijusa.

U četvrtak bi na Jadranu uz obalu i na otocima trebalo biti sunčano i suho. Poslijepodne u zaobalju trebalo bi doći do prolazno pojačanog razvoja oblaka koji će mjestimice donijeti pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti nakon srijede promjenjivo vrijeme će se nastaviti i u četvrtak, ali uz nešto više sunčanih i suhih perioda. I dalje su mogući pljuskovi ali u manjem broju i manje jačine. Temperatura zraka u unutrašnjosti zemlje u četvrtak će biti bez veće promjene, a na Jadranu najviše dnevne temperature kretat će se od 28 do 32 stupnjeva Celzijusa.

U petak će na Jadranu biti pretežno sunčano, a u poslijepodnevnim satima u zaobalju su mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom. Najviše dnevne temperature na Jadranu trebale bi se kretati od 28 do 32 stupnjeva Celzijusa, kao i subotu kada se očekuje nastavak stabilnog vremena s obiljem sunca. Ponegdje u Zagori moguć je slab i prolazan pljusak. U nedjelju na Jadranu trebalo bi biti sunčano i u većini predjela suho, a navečer u Istri očekuje se umjeren porast naoblake mjestimice uz pljusak. Najviše dnevne temperature kretat će se od 29 do 33 stupnjeva Celzijusa.

U unutrašnjosti će u petak i tijekom vikenda sunca biti više a moglo bi proći sasvim suho, javlja Crometeo. Temperatura će porasti pa ćemo se ‘kuhati’ na 30 Celzijevih stupnjeva u hladu.

vecernji.hr

Komentari

komentara