Zdravlje

Vremenska prognoza – Meteorolozi objavili uzbunu!

Napisao admin

Apsurdni podaci dolaze sa Jadrana, pa je tako danas u Dubrovniku u 14 sati izmjerena tepmeratura od 24 stepena, što znači da je dubrovačko more s izmjerenih 25°C za stupanj toplije od zraka. U BiH sutra pljuskovi i grmljavina, a sjevernoistočnim dijelovima zemlje prijeti grad


Kiša (Foto: Arhiva)

Hrvatski meteorolozi za danas najavljuju vrijeme promjenljivo i nestabilno, mjestimice s malo kiše ili pljuskovima s grmljavinom koji se uglavnom očekuju poslijepodne, dok će se najviša dnevna temperatura zraka uglavnom kretati od 21 do 26 °C, a u Slavoniji će biti i malo viša.

Međutim, apsurdni podaci dolaze sa Jadrana, pa je tako u Dubrovniku u 14 sati izmjerena tepmeratura od 24 stepena, što znači da je dubrovačko more s izmjerenih 25°C za stupanj toplije od zraka.

Na Hvaru, Krku i Splitu, temperatura mora iznosi ugodnih 24°C, dok je na Rabu more za stupanj hladnije.

U Bosni i Hercegovini vrijeme je danas također promjenljivo sa naglim izmjenama sunčanih intervala, naoblake i kiše, a područje Tuzle je oko 14 sati zahvatilo nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, pljuskovima i grmljavinom.

U BiH će i sutra preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ali i nešto sunčanije prijepodne.

Tokom dana sa kišom pljuskovima i grmljavinom, najprije u zapadnim područjima, a poslijepodne i krajem dana i u ostalim djelovima. Intenzivnije padavine očekuju se u istočnim i sjeveroistočnim područjima, gdje je moguća i pojava grada.

Vjetar će biti slab do umjeren promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu se, u jutarnjim satima, očekuje umjereno oblačno i nešto sunčanije, a u ostatku dana naoblačenje. U drugom dijelu dana očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura iznosit će oko 13, a najviša dnevna oko 25 stupnjeva.

U Hrvatskoj je za ponesjeljak izdat žuti meteoalarm zbog vjerovatnih pljuskova praćenih grmljavinom.

depo

Komentari

komentara