Zdravlje

Čišćenje jetre – Kako na jednostavan i efikasan način očistiti jetru

Napisao admin

Jetra u nasem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona ucestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takodje pomaze jacanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja jos jednu vaznu funkciju: ona cisti krv i eliminise sve toksine i necistoce iz nje. Otuda je jasno da je cista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspolozenje.


Maslinovo ulje (Foto: Cure.ba)

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je svakodnevno ciscenje jetre.

Moram reci da ovaj jednostavni postupak zahteva samo nekoliko minuta vaseg vremena.

Da bi ste to uradili treba svako jutro na prazan stomak popiti kasiku kasiku maslinovog ulja pomesanog sa kasikom limunovog soka. To je to!

Vodite racuna o svojoj voljenoj jetri, odvojite za nju nekoliko minuta svog vremena i ona ce vam uzvratiti savrsenim radom, piše Uspesnazena.com

Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaze otvaranju kanala jetre i zucne kese. Zuc je aktivan ucesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vasih creva.  Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno cisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao sto je gore navedeno – doprinosi ciscenju jetre.

Maslinovo ulje cuvajte na sobnoj temperaturi. Mozete i u frizideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Medjutim, ovo nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Dakle, ovo je jednostavna i efikasna prevencija zdravlja vase jetre.

    Svako jutro pomesajte 1 kasiku maslinovog ulja sa 1 kasikom soka od limuna. Popijte ovu mesavinu na prazan stomak. Nakon toga mozete uzivati u dorucku.
    Ovaj „koktel“ mozete pripremati ceo zivot, jer su oba sastojka obicne zivotne namirnice.

Posle mesec dana oseticete promene. Vas izgled ce se poboljsati, nestace tamne krugovi ispod ociju, ten ce postati svez a izgled podmladjen. Creva ce raditi kao sat, zaboravicete na zatvor i probleme sa varenjem. Osecacete se zdravo sa puno pozitivne energije.

uspesnazena.com

Komentari

komentara