Zdravlje

Novi ubica korone? – Austrijanci tvrde da su izumili sprej koji neutralizira virus

Napisao H. H.

Sprej za usta tvrtke Ökopur iz mjesta Hall u austrijskom Tirolu ubija koronaviruse, potvrdili su u laboratoriju Medicinskog fakulteta u Innsbrucku.

Posljednjih mjeseci u laboratoriju medicinskog sveučilišta u Innsbrucku testirali su više sprejeva. Wilfried Posch s za higijenu i medicinsku mikrobiologiju rekao je za austrijski ORF da prilikom testiranja sprej raspršuju prema virusu.

Nakon što je virus određeno vrijeme bio izložen spreju, daje se ljudskim stanicama, a potom se provjerava je li došlo do zaraze.Sprej za oralnu upotrebu tvrtke Ökopur iz Halla postigao je dobre rezultate, prenosi Ako pustite sprej da djeluje do minute, možete pokazati vrlo visoko smanjenje zaraznosti virusom. Uočili smo i do 100 posto”, prenio je novinarima Wilfried Posch s insbruškog Instituta za higijenu i medicinsku mikrobiologiju.To znači da bi se tirolski sprej mogao koristiti za stvaranje zaštitnog sloja protiv zaraze koronavirusom, pa bi mogao štititi ljude primjerice u situacijama u kojima se gužve ne mogu izbjeći, kao što je vožnja javnim prijevozom, prenosi ORF.

Komentari

komentara