Zdravlje

Nezamjenjiv modni dodatak – Ljetni šešir glavu čuva!

Napisao admin

Ljetni šešir nezamjenjiv je modni dodatak za vrijeme visokih temperatura. U ljetnim mjesecima sunčane zrake su jače zbog čega trebamo bolju zaštitu, posebice kose i glave.


Šešir (foto: cure.ba)

To su štetne UV zrake od kojih se najčešće štitimo nošenjem velikih šešira. Zaštita od UV zraka potrebna nam je jer zbog svoje jake energije dopiru duboko u našu kožu i organizam. Uzrokuju opekline, alergije, a dolazi i do pigmentacije kože.
žena na bazenu

Žena na bazenu, Foto: haveseen/Shutterstock

Oštećenje uzrokuje bržim starenjem i opuštanjem kože. Moguće je slabljenje imuniteta i dehidracija zbog manjka tekućine u tijelu.

Previše boravka na jakom suncu može rezultirati dobivanjem sunčanice. To jest opasno stanje, ali u većini slučajeva ne izaziva veće i ozbiljnije komplikacije. Kod sunčanice se javlja naglo sušenje kože, povišena tjelesna temperatura, glavobolje, mučnine i vrtoglavice. Ako se ovi simptomi zanemare, može doći do nesvjestice, kome ili smrti.

Svim se ženama sviđa preplanula put i sve bi je htjele imati. Netom prije mora odlaze u solarije ili koriste kreme za samotamnjenje. To je dobro za zaštitu naše kože od jakog sunca jer razlika neće biti nagla i prevelika.

Ipak se ne smije pretjerivati jer i umjetne sunčane zrake iz solarija mogu naštetiti koži. Kožu štitimo zaštitnim sunčanim kremama, a što je s našom kosom i vlasištem? Idealno rješenje su ljetni šeširi.

Lako ih je uskladiti na sve modne kombinacije, praktični su i pristaju svim ženama i uzrastima. Vrsta i model šešira koje ćete odabrati za sebe ovisi isključivo o vašem ukusu i outfitu. Volite li jednostavnost, za vas su jednobojni šeširi za plažu.

Proizvode se u svim bojama, a ovo su ljeto u modi pastelne (zelena, žuta, boja lavande) i jarke boje poput crvene, ljubičaste ili tamno ružičaste. Da biste izgledali elegantno čak i na plaži, birajte šeširiće sa uzorcima poput cvjetova ili mašnica.

Njima najviše odgovaraju neutralne i svijetle nijanse pa ih biraju žene svijetlije puti i kose. Na tamnoj će kosi svijetli šeširi izgledati prenapadno i upadljivo. Ukoliko niste ljubitelj šešira, njegovu funkciju zaštite od sunčanih zraka mogu preuzeti trake za kosu.

savjetnica.com

Komentari

komentara