Zdravlje

LIJEK KOJI SVAKA ŽENA TREBA ZNATI: Uklanja neugodne mirise, smanjuje sekret i LIJEČI MIOME!

Napisao H. H.

Brojnim ženama problem predstavlja pojačana kiselost sekreta, a samim tim dolaze i neugodni mirisi.

Donosimo vam recept za narodni lijek koji će vam pomoći u tome.

Potrebno vam je:

– 1 kg meda

– 15 limuna

– 400 gr čuvarkuće

– 15 čena bijelog luka

– 400 gr oraha

Bitno je da sve sastojke pomiješajte u jednoj tegli i da je stavite na tamno mjesto na umjerenoj temperaturi. Uzimajte ovu smjesu svako jutro po jednu kašiku na tašte tj. prije doručka ili čaja. Bitno je naglasiti da se uz ovaj recept mogu liječiti bolesti kao što su ciste i miomi.

Bitno je da sve pratite sa svojim ginekologom da vidite dokle je proces stavaranja mioma stigao.

Pomoću ovog recepta ćete se riješiti i svih neugodnih mirisa iz svoje rodnice.

Obratite pažnju na boju vašeg uloška tokom menstruacije, jer vam može reći dosta toga o vašem zdravlju.

Na primjer, svjetlo ružičasta boja krvi na ulošku može signalizirati niske razine estrogena i mogla bi biti znak da ćete dobiti osteoporozu kasnije u životu.

U nastavku pogledajte šta vam boja krvi tokom menstruacije može reći o vašem zdravlju.

1. RUŽIČASTA BOJA

Ružičasta boja može ukazivati na niske razine estrogena. Ako ste strastveni trkač, to bi moglo biti i razlog da vaša menstrualna krv bude ove boje, kao što je dokazano da bavljenje sportom, posebno trčanje, može uzrokovati pad razine estrogena.

To je nešto što treba paziti jer su neke studije otkrile vezu između niskog estrogena i osteoporoze kasnije u životu.

2. VODENASTA

sta, gotovo bez boje ili veoma svijetlo ružičasta menstrualna krv ukazuje ili na deficit nutrijenata u organizmu ili čak na rak jajnika. U svakom slučaju, posavjetujte se sa ginekologom.

3. TAMNO SMEĐA

Tamno smeđa ili tamno crvena može značiti da je neka stara krv “sjedila” unutar vašeg maternice predugo. Niko ne zna zašto se to dogodi, ali to se smatra normalnim stanjem.

4. GUSTA I IZGLEDA KAO DŽEM SA UGRUŠCIMA

Gusta menstrualna krv sa ugrušcima upućuje na to da imate nizak nivo progestrona, a visoke razine estrogena u organizmu. Ukoliko su ugrušci veliki i ima ih mnogo, zo može značiti da patite od hormonske neravnoteže. Također, fibroidi u vašoj maternici bi mogli biti uzrok. Ovo stanje vas ne treba plašiti.

5. SMEĐE-CRVENA BOJA

Siva ili sivo-crvenkasta mješavina može ukazivati na dvije stvari: ako niste trudni – to je signal za STD / STI infekciju, ili ako vam je izostala barem jedna menstruacija, to može značiti i rani pobačaj.

6. BOJA BRUSNICE

Boja brusnice smatra se zdravom. Međutim, trebamo napomenuti da ono što je normalno za jednu osobu, ne mora biti slučaj i za drugu. Zakazivanje pregleda kod ginekologa je najbolja opcija.

7. NARANDŽASTA

Narandžasta boja, baš kao i sivo-crvena mješavina može ukazivati na to da imate infekciju. To će biti praćeno lošim mirisom i jakim bolovima.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, savjetujemo vam da se prvo konsultujete sa ljekarom prije nego što se odlučite za bilo kakvu terapiju.

Komentari

komentara