Zdravlje

Podjelila sliku svojih ruku, pa saznala da je smrtno oboljela: Ako primijetite ovo, ne žmurite pred problemom!

Napisao H. H.

Jean Williams Taylor veoma se zabrinula kada je primijetila da joj se nokti povijaju nadole, a potom je zatražila ljekarsku pomoć.

Kada se nokti krive, to je često znak bolesti srca ili pluća, a zvanični termin je ‘clubbing’. Istraživanja potvrđuju da je ovo vrlo ozbiljan simptom bolesti pluća, piše “Lepa i srećna“.

Jean Williams Taylor veoma se zabrinula kada je primijetila da joj se nokti povijaju nadole. Pošto se konsultovala sa prijateljima, otišla je kod ljekara, gdje je i saznala loše vijesti.

Prije dvije sedmice okačila sam na Fejsbuk fotografije, pitajući da li je neko nekada vidio takve nokte. Kasnije me je nekoliko prijatelja posavjetovalo da odem kod doktora. Tada sam mislila da nije ništa ozbiljno. Nakon dvije naporne sedmice, juče sam dobila svoje rezultate… Imam rak pluća“, rekla je ona ističući da je savijanje noktiju znak pred kojim niko nikada ne bi trebalo da zažmuri.

Istraživanja kažu da je takozvani klabing izazvan sakupljanjem tečnosti u mekim tkivima na krajevima prstiju, a to utiče na to da više krvi teče u to područje nego obično.

Komentari

komentara