Zdravlje

"Kako još više razbijati Bosnu" – Rušitelji Bosne preuzeli "odgovornost" za eksploziju u Mostaru

Napisao admin

Administratori Facebook stranice "Kako još više razbijati Bosnu" portalu "Dnevnog avaza" su poslali mail u kojem "preuzimaju odgovornost" za jutrošnju eksploziju u Mostaru.


Fb grupa "Kako još više razbijati Bosnu" (foto: facebook)

“Noćas su naši članovi izveli novu akciju. Uklonjen je spomenik naših neprijatelja. Tribaju muslimani skontati da nemaju ništa za tražiti u našoj Republici Herceg-Bosni. Mi se borimo za našu slobodu i nikada nećemo biti dio BiH u kojoj dominira islam”, piše na Facebook statusu ove profašističke grupe iz Hercegovine.

Podsjetimo, u eksploziji koja je odjeknula Mostarom jutros u 2 sata uništen je spomenik pripadnicima Armije RBiH koji je postavljen ispred Gradske vijećnice u Mostaru.

Iako počinitelji još nisu uhapšeni malo je vjerojatno da to ima veze sa pomenutom grupom na Facebooku. Puno vjerojatnije je da administratori situaciju žele iskoristiti za promociju svoje grupe koja nosi skandalozan naziv i do sada je već ionako trebala biti ugašena.

U komentarima ispod ovog “priznanja” korisnik pod nickom “razbojnikov spas” kaže:

“Velika vjerovatnost je da su to uradili ‘radikalni islamisti’ s namjerom da podignu tenzije…Njima ništa nije sveto…”.

I korisniku pod imenom Zata Bivojinovic jutrošnja eksplozija, čini se, nije previše mrska.

“Ode most, ode spomenik…….šmrc…”.

Kako bi ova Facebook grupa bila što prije zabranjena čitaoci “Avaza” od jutros masovno prijavljuju objavljene sadržaje uvredljivima. Za nadati se da će i Facebook ekspresno reagovati. 

avaz

Komentari

komentara