Zdravlje

Pokušala prikriti zločin – Nasmrt pretukla sedmogodišnjeg sina jer nije naučio Kuran napamet

Napisao admin

Saru Ege (33) koja je nasmrt pretukla svog sedmogodišnjeg sina i potom zapalila njegovo tijelo jer nije uspio naučiti Kuran napamet sud u Cardiffu u Walesu osudio je na doživotnu kaznu zatvora, piše The Guardian.


Kuran (foto: cure.ba)

Ege je svog sina, kada se mučio zapamtiti dijelove svete knjige islama, tukla po rukama i tijelu sve dok se nije srušio na pod i umro. Nakon toga je zapalila njegovo tijelo kako bi pokušala prikriti šta je učinila. U početku su doktori mislili da je dječak poginuo u požaru porodične kuće u Cardiffu, međutim obdukcija je pokazala da je ubijen prije požara kao i da je pretrpio brojne povrede tokom tromjesečnog fizičkog kažnjavanja.

Ege i njen suprug Yousef upisali su sina na napredne časove u lokalnoj džamiji jer su htjeli da postane Hafiz (pamtitelj Kurana). Kao djevojčica Ege se također posvetila učenju Kurana napamet te je nastupila na brojnim takmičenjima kako bi pokazala svoje sposobnosti. Frustrirana činjenicom da njen sin ne može u tome biti jednako uspješan kao i ona, počela ga je tući. Nakon hapšenja priznala je ubistvo.

Ege se na izricanju presude srušila te je trebala pomoć doktora nakon što je u ponedjeljak čula da će morati odslužiti 17 godina prije mogućnosti saslušanja za pomilovanje.

večernji

Komentari

komentara