Zdravlje

Otkrivamo – Savjeti za instant poboljšanje samopouzdanja

Napisao admin

Kad vam se čini da vam ništa ne ide od ruke, postajete nesigurni i vaše samopouzdanje opada. Ali, postoji način da brzo i jednostavno podignete nivo samopouzdanja. Donosimo vam tri savjeta koji će vam pomoći da se osjećate bolje i samouvjerenije.


Žena (Foto: Cure.ba)

Pročitajte svoj CV – Podsjetite se na sve svoje uspjehe i talente, jer ćete na taj način shvatiti da vas ne definiše samo jedna stvar u životu. Čitanjem biografije počet ćete razmišljati o sebi iz više perspektiva, što će u konačnici popraviti i vaše samopouzdanje.

Uspravno držanje – Nedavna studija pokazala je da možemo poboljšati način na koji razmišljamo i ponašamo se ako promijenimo način na koji sjedimo, stojimo i krećemo se. Postoji snažna veza između stava i moći, pa stoga ako želite da podignete samopouzdanje, osjećate se snažno i impresionirate druge – stojite uspravno.

Popričajte sami sa sobom – Možda vam se čini kao nešto što rade osobe sa psihičkim poteškoćama, ali svi bismo s vremena na vrijeme trebali popričati sami sa sobom. Razgovor naglas sa samim sobom može vas učiniti pametnijim, poboljašti vaše pamćenje, koncentraciju, pa čak i vaše atletske sposobnosti. No, važno je da budete pozitivni kada razgovarate sa sobom. Ohrabrujte se i naglas preispitujte svoje nesigurnosti, jer ćete na taj način sigurno poboljšati svoje samopouzdanje.

cure.ba

Komentari

komentara