Zdravlje

Njene NOGE su teške čak 63 kg: ” Samo želim moći trčati sa sinom…”

Napisao H. H.

A onda, bez upozorenja, kao da je neko stegnuo gležnjeve, noge su počele oticati. Probala sam i dijetu, ali mi doktori u početku nisu mogli reći zašto su mi noge dva puta veće od ostataka tijela, a na kraju su mi dijagnosticirali lipedem – kazala je Claire.

Claire Tickle (39) iz Hampshirea čije noge teže 63 kilograma, se nada da će uspjeti sakupiti 13.000 funti kako bi mogla platiti liposukciju. Kada je bila u dobi od 32 godine doktori su otkrili je da boluje od poremećaja zvanog lipedem, koji je uzrok nenormalnog nakupljanja masnog tkiva.

– Neugodno mi je kada se prepadnu mojih nogu. Ja ne mogu uraditi ništa kako ne bi rasle – kaže ova majka. Kaže da je bila teška 176 kilograma i da je za godinu  dana smršala pedeset kilograma, ali njene noge su i dalje ogromn

A onda, bez upozorenja,  kao da je neko stegnuo gležnjeve,  noge su počele oticati. Probala sam i dijetu, ali mi doktori u početku nisu mogli reći zašto su mi noge dva puta veće od ostataka tijela, a na kraju su mi dijagnosticirali lipedem – kazala je Claire.

claire

Ne zna se što je uzrok i smatra se da je riječ o bolesti koja ima genetsku pozadinu. Budući da osiguranje ne plaća liposukciju, Claire pokušava sakupiti novac .

– Imam sina i i voljela bih da mogu s njim trčati po parku i voziti bicikl. Moj sin Alfie je dobar dječak, razumije me i prihvaća moju situaciju – kaže Claire.

Izvor-novonovo.info

Komentari

komentara