Zdravlje

Šokantno – Djevojka se bori za život nakon grupnog silovanja u gradskom autobusu

Napisao admin

Delhi poznat kao "indijski centar silovanja", potresla je još jedna vijest o seksualnom zlostavljanju. Djevojku su silovali vozač autobusa i trojica putnika, a onda su je skinuli i izbacili na ulicu. Širom Indije protesti. Zlostavljana djevojka u kritičnom stanju.


Silovanje (Foto: ilustracija)

Indiju je ovih dana potresla šokantna vijest o silovanju. Ovog puta radi se o grupnom silovanju 23-godišnje studentice u autobusu gradskog prevoznika u glavnom gradu Delhiju.

Kako se navodi, studentica i prijatelj sa kojim se vozila su pretučeni, svučeni i izbačeni iz autobusa.

Par je prevezen u bolnicu, a dejvojka je u kritičnom stanju. Policija je u vezi ovog sučaja uhapsila vozača i još nekoliko osoba.

Djevojka i mladić su se vraćali kući poslije provoda u južnom dijelu grada. Navodi se da su napad izvela najmanje četvorica muškaraca.

The Times of India piše da je grad ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao “indijski centar silovanja”.

Grad je ovaj naziv dobio po svojoj ozloglašenosti po broju silovanja, prenosi Index.

Ove godine u tom gradu prijavljeno je čak 582 slučaja silovanja, a nakon posljednjeg koji je šokirao grad organizovani su protesti, uglavnom žena koje se boje za svoju sigurnost. O slučaju se oštro raspravljalo i u parlamentu.

cure.ba

Komentari

komentara