Magazin

MORBIDNO – Matea statusom šokirala javnost: Ubijenom navijaču Sarajeva “čestitala” rođendan (FOTO)

Napisao admin

“heheh Evo komad torte za Vedrana” – napisala je korisnica, čiji je post naišao na oštru osudu


Status (Foto: Cure.ba)

Facebook korisnica prijavljena na ovu društvenu mrežu pod imenom Matea Teica Horvatinčić ovim statusom, povrijedila je sve zdrave umove a na svom FB profilu napisala je: “Danas je rođendan Vedranu Puljiću koji je dobio šta je tražio, došao je sa svojim Hordama u tuđi grad, praviti nerede i rušiti po Hrvatskom gradu Širokom Brijegu, e pa Vedrane sretan ti rođendan”.

Vedran Puljić navijač FK “Sarajevo” tragično je izgubio život 04.10.2009 godine. Vedran u 24 godini svog života nastradao u Širokom Brijegu tokom nereda uoči odigravanja utakmice Široki Brijeg – FK Sarajevo, kada je metak ispaljen iz vatrenog oružja Vedrana pogodio u glavu nakon čega je na licu mjesta ostao mrtav.

Poginulom navijaču FK “Sarajeva” počast su odale navijačke skupine iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine. I navijači “Željezničara”, najljućeg gradskog rivala, odali su počast Puljiću.

Ono što je možda još tragičnije od komentara ove “bolesnice” je činjenica da još uvijek niko nije osuđen za Vedranovu smrt, prvooptuženi Oliver Knezović trenutno se nalazi izvan BiH tačnije u Zagrebu gdje se “krije” već duže vrijeme.

Nije ovo prvi put da se na društvenim mrežama ispoljava oblik mržnje, nacionalizma ili netrpeljivosti koji su najčešće bazirani na nacionalnoj osnovi.

tuzlanski.ba

Komentari

komentara