Magazin

Slika i prilika – Šta o muškarcu govori njegova profilna slika na Facebooku

Napisao admin

Ljudi su vizuelna bića, a iako se ta karakteristika često pripisuje muškarcima, moramo naglasiti da žene u tome pogledu nimalo ne zaostaju. Jer rijetko će nas zainteresovati nečiji online profil, ako nam se ne sviđa i fotka koja ide s njim u paketu.


Facebook (Foto: Cure.ba)

U slučaju ovih muških profilnih slika neki zaključci se sami nameću:  

Profesionalnu fotografija

Profesionalnu fotografiju možemo lajkovati samo u slučaju da se radi o modelu koji na taj način zarađuje za život jer nam u protivnom ta priča sugeriše dvije stvari: a) muškarac pati od viška taštine, ili b) je izrazito neatraktivan pa mu je potrebna pomoć profesionalaca. 

On i životinje

U redu je voljeti životinje, ali ako je očigledno da je to preraslo u neku vrstu opsesije, baš kao što je to slučaj s automobilima, cipelama i ostalim stvarima – jasno nam je – izbjegava da poradi na vlastitim problemima. Ljubav prema drugom čovjeku možda jest najkomplikovanija, ali je i najvrednija. Razočaran je u ljudski rod? Odlična podloga za dugotrajnu vezu…Ne!  

 Pravo iz kupatila  

 Hm, zar nema nekog ko bi mogao da ga slika? Dobro, možda i ima, ali je sam sebi dovoljan. Usto, sav je seksi izašao ispod tuša pa to mora da ovjekovječi i podijeli sa svijetom. Imajte na umu sljedeće – zaljubljenik u sebe misli prvenstveno na sebe, uvijek i zauvijek.  

Uvijek u društvu  

 Naravno da volimo muškarce koji imaju bogat društveni život, jer nam to govori jednu stvar – neće vam visiti za vratom kao priljepak! S druge strane, ako niste nijednom naišli na njegovu solo sliku nego su sve pravo sa zabava, kafića i koncerata, vjerovatno se radi o čovjeku kome je društvo na prvom mjestu i teško da će to promijeniti radi bilo koje od nas. Isto tako, problematičan je i tip koji je uvijek solo.  

Ima svega, samo njega ne  

O njemu znaš jedno, a to je da ima sjajan ukus za profesionalne fotke krajolika… A gdje je on? Nema ga? Zašto? Zato što je ili ružan ili krajnje iskompleksiran. Tip koji ne umije da prihvati pažnju i komplimente ne zvuči dobro.  

On s bivšom  

Profilna slika s njegovom bivšom može značiti dvije stvari: a) raskid je toliko svjež da nije stigao da stavi drugu fotku, b) on još uvijek cvili i moli za svojom savršenom polovinom koju je nepovratno izgubio. U svakom slučaju, ne vrijedi se upuštati u bilo kakve emotivne odnose s ovakvim frajerima. 

“Uspješan sam” slike  

On ima odličan posao na koji je izrazito ponosan pa je njegov profil ispunjen slikama najnovijeg službenog laptopa, mobilnog telefona, slika sa službenih putovanja i slično. Iako se čini da ima super karijeru i vodi dinamičan život, on je u suštini svega radoholičar. A s radoholičarima zaboravite na zabavu i pažnju jer posao dolazi prije svega.  

“Bogat sam” slike  

Njegov super auto, njegova jahta, njegova brendirana odjeća… Shvatili ste – sve što posjeduje košta puno novaca! Super za njega, ali ne i za vas. Takvi tipovi često žive u svojim pozlaćenim balončićima pa misle da se sve može kupiti novcem, pa čak i žene. Ali ključna riječ je – misle!

cure.ba

Komentari

komentara