Magazin

Otišla je sa ovakvim rukama na manikir! Ono što joj je kozmetičarka rekla RASPLAKALO je svijet!

Napisao H. H.

Kada društvo od žena očekuje da vječno izgledaju mladoliko, bez obzira na to koliko godina imaju, nije ni čudo što se toliki broj njih stidi sasvim prirodnih stvar. Međutim, nekada je par rečenica dovoljno da takve žene shvate da nemaju čega da se stide!

Brendalin Mi Porter radi u domu za stare u Teksasu. Kada ju je jednom prilikom jedna od baka zamolila da joj nalakira nokte, Brendalin a ni baka nisu ni slutile da će priča o tome obići sve.

“Danas samnovoj štićenici lakirala nokte i dok smo se dogovarale kakav ćemo manikir, naglasila mi je da želi providan lak. “Providan lak? To je tako dosadno!“, pomislila sam, i pitala je zbog čega insistira na tome.

“Ruke su mi ružne, ne želim da privlačim pažnju na njih“, glasio je njen odgovor. Malo sam razmislila i rekla joj “Vaše ruke pričaju vašu životnu priču. Govore o vašem životu, ljubavi i avanturama. Dirale su ljude i stvari o kojima drugima mogu samo da sanjaju”, rekla sam joj, a onda sam joj namazala nokte u pink boju”, napisala je Brendalin na Facebooku, ni ne slutivši da će tu priču pročitati cijeli svijet, piše “Žena“.–

Zar to nije tako jednostavan, a nevjerovatno lijep način da nekome uljepšate dan?

Komentari

komentara