Magazin

Petorke – Začete na isti dan, a rođene tokom šest godina

Napisao admin

Medicina nas svaki dan zadivljuje novim čudima, koja postiže svojim razvojem.


porodica (foto:cure.ba)

Dženet i Artur Fardelin iz Velike Britanije su ponosni roditelji petorki, koje su začete istog dana vještačkom oplodnjom, ali su rođene tokom narednih šest godina. 

Sva djeca imaju crvenu kosu i plave oči, a njihovi roditelji su srećni jer, iako su mislili da nikada neće imati širu porodicu, sada napokon imaju djecu. 

Prva se rodila Mili i to 2006. godine, a nakon nje Adam, koji sada ima četiri godine. Metju trenutno ima dvije godine, a prošlog mjeseca su se rodili blizanci Isak i Lulu. 

Stručnjaci su kažu da ne znaju za ni jedan drugi slučaj na svijetu da se petoro djece u različito vrijeme rodilo od istih zametaka jedne vještačke oplodnje, piše cafe.ba. 

“Ne možemo dovoljno da zahvalimo ljekarima na svemu što su uradili za nas. Ovo sve je nevjerovatno. Nismo nikada ni mislili da ćemo imati petoro djece,” ispričala je Dženet. 

Dodala je kako su se ona i suprug vjenčali 1994. godine, a poslije tri pokušaja vještačke oplodnje Dženet ostala trudna, ali je 2003. godine njena curica preminula tokom trudnoće.

cure.ba

Komentari

komentara