Magazin

(FOTO) UZEO JE MILIONE, POSTAO POPULARAN I NESTAO: – Gdje je tvorac pjesme kojom smo svi bili zaraženi?!

Napisao admin

Poznatog izvođača Psaja publika je upoznala kada se predstavio hitom “Gangam style“, zbog koje je ušao u historiju. Njegov video je postao je najgledaniji video u historiji Jutjuba i prvi je došao do nevjerovatne cifre – milijardu pregleda.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Njegov spot danas ima 2,6 milijardi pregleda, a uspio je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Ubrzo nakon toga je objavio pjesmu “Gentlemen“. I ovaj spot ušao u Ginisa zbog rekordnih 38 miliona pregleda za samo 24 sata. Psaj je na ovaj način postao historijski dio pop kulture.

 

Poslije velikog uspjeha pjesme “Gangam style“ pojavio se snimak iz 2004. godine na kojem izvođač poziva na smrt američkih vojnika. On se javno izvinio zbog svog govora koji je bio upućen na rat u Iraku i smrt dvije djevojke iz njegove zemlje koje su ubijene od strane američke vojske.

 

Nakon velikog Psajovog uspjeha pisalo se i da je pjevač postao alkoholičar.

 

“Ako sam srećan pijem, ako sam tužan pijem, ako pada kiša pijem, ako sija Sunce pijem“, kazao je pjevač tim povodom i dodao da nije osjećao potrebu za alkoholom kad je bio previše mamuran.  Prošle godine je priznao da osjeća pritisak i da je zbog toga pao u depresiju.

 

“Nisam Adel. Poslije “Gangama“ bio sam veoma srećan jer je ta pjesma moja najveći životni uspjeh, ali sada se pitam kako mogu da se vratim i kako da se sruši rekord. Želim da ja budem ja, a ne “Gangam“ čovjek. Fokusirao sam se na pronalaženje sebe i svog smisla“, rekao je Psaj. Nedavno se vratio koncertima koje održava širom svijeta.

 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara