Magazin

ENIS BEŠLAGIĆ I ROBERT DE NIRO – (VIDEO) Srce za Enisa De Šemsu, De Niru ‘‘bajpas Srce Sarajeva’’

Napisao admin

Čim sjedne u avion i poleti s piste sarajevskog aerodroma Robert De Niro će shvatiti da ni on sam pojma nema gdje je bio, što je bio i šta je radio. Ponijet će slavni glumac iz našeg glavnog grada jednu od hiljade priznanja, simboličnih, manje važnih ili važnih kakvih ima u svojoj kolekciji. Poslije kurtoaznih i pristojnih izjava kakvih se svjetske zvijezde u životu nadavaju nebrojeno puta, Robert će zaboraviti Sarajevo, možda će pogledom uhvatiti negdje Srce Sarajeva i to će biti to.


Foto:arhiva

Ko zna, ipak, ne treba biti pesimističan, možda se RDN vrati opet u Sarajevo, ako nekom slavnom filmadžiji na um padne da snima De Nirov omiljeni žanr: mafijašku akciju! Širok je dijapazon lokacija za snimanje, osim Sarajeva, puna Bosna, a i Hercegovina. E, u tom slučaju, bude li se snimao neki dobar mafijaški film zasnovan na autentičnim događajima, eto nama Roberta opet. 

Holivudski glumac, Robert de Niro stigao u Sarajevo!

E, u tom slučaju, čovjeku bi morao tada neko priznati da mu sinoć nisu dodijelili ‘Srce Sarajeva’. Tušnuli su mu samo bajpas, a naši kardiolozi (oni stvarni su fantastični), a ovi ‘kardiolozi’ s crvenog tepiha velemajstori za ‘presađivanje šupljine u prazninu’. Znači, glumca su prevarili, prodali su mu foru u maniru stare sarajevske šibicarske škole. Nije ti to De Niro ono pravo srce sarajevsko. Nije da Sarajevo nema srca. Ima ga. Ali je sarajevsko srce ‘poginulo u mafijaškom obračunu’. 

Dolazak Roberta de Nira u Narodno pozorište izazvao veliku euforiju

Od ‘bajpas Srca Sarajeva’ slavnom glumcu je korisnije, a i jeftinije bilo ‘spržiti’ na CD obraćanje Enisa Bešlagića na dodjeli Večernjakovog pečata. Višestruka korist od tog CD-a u Robertovim rukama, ne samo za svjetsku kinematografiju, odrazila bi se i na konačnu refleksiju na bosansko-hercegovačku zbilju. De Niro bi se sigurno imao razloga čim prije vratiti u Sarajevo i tražiti da se radi ta mafijaška super akcija. 

Ali, ne. Našeg de Nira, Enisa De Šemse nema na SFF-u u prvom safu. Ko zna je li ikako sinoć i bio tu na crvenom tepihu. Ima ga zato na Youtube kanalu, pa ga s uživanjem vadimo iz arhiva i za vas da se podsjetimo šta je sve bilo važno sinoć reći Robertu De Niru, a što mu nije, naravno, rečeno.

 

cazin.net

Komentari

komentara