Magazin

Trodnevna žalost u Francuskoj! – NICA JE SAMO POČETAK? "Ovo je rat, biće još napada!"

Napisao admin

Predsjednik Francuske Fransoa Oland proglasio je trodnevnu žalost u Francuskoj 16, 17. i 18. jula zbog napada u Nici u kome je ubijeno najmanje 84 ljudi, saopštila je Jelisejska palata.


Foto: arhiva

Tokom dana žalosti zastave će biti spuštene na pola koplja, navodi Jelisejska palata na svom Tviter nalogu.

Francuski predsednik održao je krizni sastanak Saveta odbrane koji okuplja ministre odbrane i unutrašnjih poslova, između ostalih.

 

Premijer Francuske Manuel Vals je izjavio posle sastanka da je Francuska još jednom pogođena kukavičkim terorističkim napadom i da terorizam teško pogađa Francusku, ali i da će nažalost biti još takvih događaja i još žrtava.

 

– Mi smo suočeni sa ratom i cilj terorista je da unesu strah i paniku – rekao je Vals. On je dodao da jedini odgovor mora biti odgovor ujedinjene Francuske.

Manuel Vals Foto: Profimedia

Vals je ponovio reči francuskog predsednika Olanda da je Francuska velika zemlja sa velikom demokratijom i da neće sebi dozvoliti da bude destabilizovana.

 

Reao je da je jedini odgovor Francuske da će ostati verna 14. julu, odnosno Francuskoj koja je ujedinjena i okupljena oko svojih vrednosti.

Predlog zakona kojim s produžava do kraja oktobra vanredno stanje na snazi u zemlji od ekstremističkih napada iz novembra 2015. u Parizu biće predat parlamentu u sredu i četvrtak na razmatranje, rekao je Vals posl kriznog sastanka.i

 

srbijadanas.com

Komentari

komentara