Magazin

Istina izašla na vidjelo! – STRAŠAN SLUČAJ: Dječak nacrtao crtež zbog kojeg je njegova mama dobila kaznu doživotnog zatvora!

Napisao admin

Na početku su svi mislili da je smrt 7-godišnje djevojčice po imenu Adrianna Hutto jednostavno užasna tragedija koja je njenu familiju duboko potresla. Ali, istina je bila još strašnija…


Foto:arhiva

Curica se 08.08.2008. godine utopila u bazenu pored kuće u Estou (Florida, SAD), u kojoj je živjela sa svojim najbližim. Njena mama, Amanda Lewis, kazala je da se djevojčica pokliznula, pala u bazen i utopila se dok je čistila bube pored bazena i policija je u prvi trenutak zaista pomislila da je Adrianna nastradala nesretnim slučajem.

 

Njen mlađi brat, A.J., pokušao je da je spasi, ali nije mogao i vikao je dozivajući pomoć. Amanda, tada 27-godišnjakinja, potrčala je i pronašla svoju kćerku bez svijesti kako pluta na vodi. Pokušala ju je reanimirati, dok je panično pozivala hitne službe, koje su brzo došle na lice mjesta. Ali, nisu uspjeli sačuvati život 7-godišnjakinje, iako je brzo prebačena u bolnicu, gdje su se svi napori doktora pokazali uzaludnim

Svi su u početku mislili da je ovo puna istina, ali ubrzo je Amandin 6-godišnji sin A.J. Amandinim roditeljima, majci i poočimu, kod kojih su ga odveli, počeo pričati mnogo užasniju priču.

Priču koja je vodila da dječak bude ključni svjedok na suđenju svojoj vlastitoj majci, koja je osuđena na doživotni zatvor, i sada izdržava ovu kaznu u jednom zatvoru u Teksasu.

A.J. je kazao da je vidio svoju majku kako utapa Adriannu u bazenu, tako što joj je rukom pokrila lice i gurnula je pod vodu. Kasnije je nacrtao im crtež na kojem je opisao ono što je vidio.

S dječakom su istog dana razgovarali istražitelji i dječiji psiholog. Oba puta ispričao je priču koja je upućivala na strašan zaključak – majka je ugušila svoju kćerku, jer je ova bila “nevaljala”. 7-godišnjakinja je televizor našpricala tekućinom za pranje prozora, zbog čega je mama poludjela.

A.J., koji je svjedočio i na sudu, ispričao je i pokazao kako je mama ugušila njegovu sestricu. Amanda je čak rukom začepila ruku Adrianni da ova ne bi vikala

Istoga dana kad se incident dogodio, djevojčica je preminula u bolnici u blizini Panama Cityja.

Majka je odbijala priznati krivicu, čak je prošla i na poligrafskom testiranju. Ipak, dalja istraga, u okviru koje je utvrđeno da su djeca bila zanemarivana, nalaz obdukcije koji je pokazao modricu na licu djevojčice, još neki elementi koji su potvrđivali da dječak govori istinu… – doveli su, mjesec dana nakont ragedije, do podizanja optužnice protiv Amande Lewis i kasnije sudskog procesa, na kojem je dječak ponovo kazao da je njegova majka ubila njegovu sestru

Porota je, danas 35-godišnjakinju, proglasila krivom i osuđena je na doživotni zatvor. Tokom procesa, isplivao je i još jedan podatak, da je Amanda, kao 17-godišnja tinejdžerka izgubila svoje prvo dijete – 16-mjesečnog dječaka po imenu Alex, koji je preminuo nakon iznenadnog epileptičkog napada.

doznajemo.com

Komentari

komentara