Magazin

Čudo u Živinicama! – Neobičan i rijedak slučaj-krava otelila,,,,

Napisao admin

Telad zdrava ,a krava u kritičnom stanju!


Foto: arhiva

Objavljeno: 12. 06. 2016 – 16:18 ZanimljivostiAAATimesArial

NEOBIČAN SLUČAJ U ŽIVINICAMA Krava otelila troje muške teladi

Telad zdrava, krava u kritičnom stanju
 

U štali porodice Derviša Sakića u živiničkom naselju Litve, u petak u jutarnjim satima, dogodio se vrlo rijedak i neobičan slučaj. Krava ovog domaćina otelila je troje muške teladi, što predstavlja rijedak slučaj i još niko ne pamti ovako nešto u ovom naselju, a i šire.

 

Sakići su kazali da niko nije očekivao da će biti trojke i da je to za njih bilo iznenađenje da od jedne krave dobiju troje teladi.

 

doktor-paprikic

Paprikić: Za 20 godina svoga rada nisam ovo doživio

-Imamo dugo godina krave i ovo nikad nismo doživjeli. Ova pasmina daje mnogo mlijeka, ali da će oteliti troje teladi nismo znali. Svi smo očekivali jedno tele. Veterinar je nakon prvog, primijetio i drugo. No, nakon toga krenulo je treće što nas je sve iznenadilo i začudilo. Vrlo brzo se pročula vijest da je krava otelila troje i narod stalno dolazi da se uvjeri u ovo čudo. Ima ljudi koji s posla ne idu kući, već pravo nama da se uvjere u ovo čudo-kazali su Sakići.

Stručni tim Veterinarske stanice “Paprikić“, pružio je stručnu pomoć u oteljaju krave koja se nalazi u kritičnom stanju. U veterini se, prema riječima doktora Nevres Paprikića, smatra fenomenom.

-U veterinarskoj praksi ovo je rijetkost. Za 20 godina svoga rada nisam ovo doživio. Posljednjih 15 dana krava je samo ležala, nije mogla ustati. Imala je težak oteljaj i sada je u kritičnom stanju, dok su telad zdrava. Vrlo rijetko se desi da krava oteli dvoje, a ovo treće je veliko iznenađenje. Grlo je pasmine crni holštajn koja je visokomliječna-kazao je za Dnevni avaz veterinar Paprikić.

 

 

haber.ba

Komentari

komentara