Magazin

ŠOK U GUČI: Krava otelila tri teleta, a kad je veterinar progovorio, svi zanijemili!

Napisao A. K.

Mještani sela Živice ostali u šoku kada je krava otelila jedno, pa drugo, pa treće tele. Nesvakidašnji slučaj dogodio se u selu Živica nadomak Guče, u domaćinstvu Mika Pavlovića – krava je otelila tri teleta, što je rijetkost.

Mještani zaseoka kažu da ne pamte da se tako nešto u ovom kraju ikada dogodilo.

– Krava obično oteli jedno, eventualno dvoje teladi, ali troje to je stvarno rijetkost. Ja se ne sjećam da sam čuo za sličan slučaj u okolini – priča komšija Miško, prenosi “Info liga”.

I veterinar je ostao zatečen kada je posle prvog krenulo i drugo, a nakon toga i treće tele.

– Nismo mogli da vjerujemo, svi smo gledali u nevjerici kako se rađaju jedno za drugim i kada se veterinar okrenuo i rekao: “Evo ga i četvrto”, zanijemili smo. Trebalo nam je nekoliko minuta da shvatimo da se čovjek šali – prepričavaju komšije događaj, ne skrivajući radost što su sva tri teleta zdrava i jaka.

Krava porodice Pavlović otelila je dva muška i jedno žensko tele. Pošto su komšije prisustvovale ovom nesvakidašnjem događaju pao je dogovor da oni krste telad.

– Žensko će se zvati Ruža, a muška Belja i Šaronja. Tako smo odlučili, a i dječici se dopada – kaže komšija Miško.

U porodici Pavlović sretni su zbog prinova o kojima će brinuti ne samo oni već svi u selu, jer su tri teleta već postala ljubimci mještana Živice.

(Alo.rs)

Komentari

komentara