Magazin

Prepoznati ,ono najbolje u kandidatima! – Bosanac reagovao na uvrede Jelene Karleuše: Nit’ mahnito je, i, nit’ kući dovedi!

Napisao admin

Da li loše iznijeti stav o nekome može da znači da taj neko nema dobre sposobnosti za komunikaciju? Tužno je kada pročitate ili čujete da ljudi uvijek traže najgore u ljudima kroz neki sopstveni ciničan bijes, strahove, ograničenja ili nezadovoljstva u životu.


Foto: arhiva

Ugled

Stiče se dojam kao da se takve osobe na svakom koraku trude kako bi nekome upropastili dan, narušili ugled, nanijeli štetu na bilo kojem polju. Takvi bez sumnje ulijeću nesvjesno u greške. Jednostavno ne znaju da traže dobro u drugima. Ne znamo čim izazvana, ali nakon što se na Jelenu Karleušu srbijansku pjevačicu i članicu žirija “Zvezde Granda” obrušilo bezbroj uvreda po portalima jer je u svojim komentarima iznosila stavove kojima je vrijeđala porijeklo kandidata većinom iz Bosne. Ona je tvrdila da nije tako mislila pa smo joj i povjerovali, a onda se okrenula protiv Dragana Stojkovića Bosanca.

Hajde da kažemo nije zato što je iz Bosne nego joj samo, iz njoj znanih razloga, smeta pa je tako na svom profilu napisala bezbroj uvredljivih rečenica tipa da mnogo jede gov.a u muzičkim emisijama, da nema petlju, da je licemjer, malograđanin… a onda na kraju tih svojih mišljenja o njemu dala zaključak “vi Bosanci koji pišete uvrede i prijetnje”, pa nastavila “svako ko voli svoje selo od srca im želim da zauvijek ostanu u njemu i prožive zanimljiv život”. I ponovo dala svoje viđenje o Bosancima.

Pozvali smo onoga kome su svi ovi “prelijepi” komentari upućeni Bosanca pa ga pitali za komentar. Šutio je jedno vrijeme, a onda kroz svoj prepoznatljiv šaljiv ton kazao da on ne vjeruje da jedna “diva” može da se služi takvim riječnikom.

Uvijek tražim dobro u drugima. Ne samo da će oni željeti više da pokažu već ćete i vi vidjeti višeg dobrog u svom svijetu”, kazao je on.

I upravo kad smo htjeli da završimo ovu priču pojavio se Jelenin intervju za jedne od tamošnjih novina gdje ona tvrdi da ona apsolutno nema animoziteta prema Bosancu usput ga nazivajući tvrdoglavim, pravim Bosancem, ali eto pošto je on čovjek starijeg kova samo bi rekla da se Bosanac ljuti i uvale mu kru.i, ali kao nije htjela završiti. Naravno, opet smo stupili u kontakt s Draganom tražeći njegov komentar.

“Veličanstveno je u životu i poslovanju kad ste postigli da budete čovjek koji nadahnjuje svojim stavom. Ja svojim djelima i radom kazujem više nego riječima. A na tu Jeleninu izjavu šta reći”, rekao je pa se počeo da smijati, piše “Expressmag“…

Naravno, priupitali smo ga šta je smiješno, a on će na to da se sjetio jedne narodne izreke iz njegovog kraja koja glasi nit mahnito ljubi (op.a na narodne pošalice Crven ban Vuka Karadžića – u prevodu je.i) niti kući dovedi.

Vaspitan

“Mene to apsolutno ne dotiče. Vi ste prvi kojima sam prokomentarisao Jelenu uopšte. Ja i dalje mislim da ona u duši nije loša, a to što ja argumentovano branim svoj stav a neki to ne razumiju zbog ograničene muzičke neobrazovanosti o tome ne bih”, dodao je Bosanac nakon čega smo ga pitali kako to da sve njene bezraložne uvrede upućene njemu može hladno da primi. Bez ikakvog reagovanja.

“Po meni je normalno biti lijepo vaspitan. To je stepenik i dokaz da poštujete druge. Kada ste dobri onda ste i mudri, to je pametna strategija po meni jer kažite i činite dobro pa će to ostati iza vas da ga ni zub vremena ne može izbrisati”, završio je na kraju s tom rečenicom miljenik široke javnosti.

haber.ba

Komentari

komentara