Magazin

Šok – SARAJKA SE JAVILA NA OGLAS ZA POSAO: Nije slutila da je…

Napisao admin

Djevojka se, ništa ne sluteći, javila na oglas za posao u oblasti promocije u turizmu. A onda je uslijedio šok!


Izvjesni Ajdin Begović je već nakon nekoliko uobičajenih poruka, otkrio u čemu je zapravo stvar i o kakvoj vrsti prevare i se*sualnog uznemiravanja je riječ.

“Razgovor za posao” završio je njegovim pitanjem: Jesli li mokra dole? – Iskreno.

Još neke djevojke su podijelile neugodna iskustva koja su imale sa istim “poslodavcem”. Puni identitet je poznat redakciji portala Doznajemo.com.

– Ja sam imala veoma ruzno iskustvo sa ovim momkom. Trazila sam posao i zvala sam dosta oglasa, pozvala sam i oglas u kojem traze djevojku za rad u parfimeriji. Otisla sam da se nadjem s njim u BBI, rekao mi da radi za Fontanu (koja je vec odavno zatvorena), sa ocem (porodicni biznis), objasnio mi detalje oko prijave i radnog vremena i rekao mi da ce mi se javiti njegova pomocnica, navodno se zove Elma Kapo (i dan-danas imam njene mailove), kako bi mi ona sve jos detaljnije objasnila. Uglavnom, doslo je do toga da me je djevojka bukvalno molila da se poljubim sa Ajdinom, kako bih na taj nacin osigurati sebi posao, jer je na taj isti nacin i ona u poslu vec 4 godine, niko ne zna da je ‘bila’ s njim, a on je u medjuvremenu i odustao od nje (trazi nove zrtve), na sta sam ja odbrusila da me ne moze natjerati ako ne zelim to, da imam momka, otkud ona zna da ce on htjeti bilo sta sa mnom!? I shvatila sam da on stoji iza tog mail-a, i da ne postoji ta parfimerija niti djevojka pod tim imenom a da je radila u SCC-u ili BBI-u. Djevojke, cuvajte se i uvijek idite na razgovore sa nekim u svojoj pratnji, zarad vase sigurnosti – navela je N.H.

 

S.M. tvrdi ovo:

– Znaci ne vjerujem, bolesnik. Ja sam zbog njegovog oglasa dosla iz Zenice za Sarajevo u 8 ujutro (kada je trazio vss sekretaricu/administrativnu radnicu za agenciju za nekretnine). I OK smo porazgovarali, iako je bilo nekih nelogicnosti, ajd vjeruj ljudima. Na kraju mi je javljeno da je presudilo ipak sto sam iz drugog grada, zbog dolazaka. Sad ne vjerujem niti da ima agenciju, niti bilo sta.

senzacija.ba

Komentari

komentara