Magazin

Nevjerovatno – Tri godine nisam obukla grudnjak, niti ću ikada više: Žena otkriva 6 jakih razloga!

Napisao admin

Život je suviše kratak da bih dopuštala da mi bude stalno neprijatno, a tu je i deo sa zdravljem dojki, ističe Đina


Britanska instruktorka joge, Đina Florio, dospela je u žižu interesovanja, kada su korisnici društvenih mreža počeli da šeruju njene fotografije, komentarišući to što ni na jednoj ne nosi grudnjak, piše “Kurir“.

Povodom toga, novinari portala Bustle su je kontaktirali, a onda je otkrila kako je sve počelo, i zbog čega već tri godine nijednom nije obukla brushalter.

“Majka me je od moje 12. godine uveravala da će mi se grudi opustiti do tridesete ako ne budem nosila grudnjak. U tim godinama sam počela da ga nosim, a uvek sam ga mrzela, jer me je stezao, svrbele su me grudi od njega, jednostavno, smetao mi je”, otkriva Đina.

Iako je svoje male grudi oduvek smatrala ružnim nedostatkom, kada se pre tri godine preselila u Australiju, na to je počela da gleda drugačijim očima. Osećala se mnogo slobodnije nego u svojoj domovini i malo po malo, Đina je potpuno prestala da nosi grudnjak i nema nameru da ga ikad više obuče.

Srećna i ponosna na svoju odluku, Đina je i drugim ženama otkrila zbog čega je sigurna da je donela dobru odluku:

 

” 1. Grudnjak nije dobar za zdravlje dojki, jer prekida cirkulaciju u njima, a loše utiče i na pravilan rad limfnih žlezda. To može da uzrokuje nakupljanje otrovnih materija i nastanak cisti, a svi znamo u šta to sve može da se pretvori.

2. Za mene je bilo nemoguće da pronađem brushalter koji mi savršeno pristaje i savršeno je udoban. Nikad nisam uspela da pronađem model za sebe – ili su korpe bile velike, ili je elastični deo bio previše mali.

3. Ne želim da budem rob nekim nametnutim društvenim normama i da patim zbog toga. Osetila sam ogromno olakšanje i osećaj slobode nakon što sam grudnjak izbacila iz života, a iz istog razloga više ne nosim ni tampone. Život je suviše kratak da bih dopuštala da mi bude stalno neprijatno!

4. Štedim novac! Biti žena nije jeftino u današnje vreme. Uvek sam se osećala glupo zato što bacam novac na nešto što mi stvara osećaj nelagode.

5. Imam pravo da se osećam slobodno i živim tako, a društvo im je nametnulo grudnjak kao nešto što se podrazumeva. Naravno, ako je nekim ženama prijatnije u grudnjaku, svakako treba da ga nose, ali ne bi to trebalo da rade ako se u njemu osećaju kao ja – užasno.

6. Telo mi je pozitivnije! Ranije sam se osećala loše jer imam male grudi. Smatrala sam sebe manje ženstvenom i pokušavala to da sakrijem grudnjakom. Otkako ga ne nosim, počela sam da se osećam dobro u svom telu i da ga volim takvo kakvo je”, zaključila je Đina.

cure.ba

Komentari

komentara