Magazin

Užas – STRAVIČNA PRIČA: “Kada sam imala 8 godina rodila sam djevojčicu, a već sa 16 postala sam baka!“

Napisao admin

Ono što ćete pročitati sigurno nije lako. Ovo je tekst o djevojčicama koje su rodile djecu dok su i same bile djeca. Prije nego što kod većine uopće počne pubertet i spolno sazrijevanje (kod djevojčica je najčešće počinje oko 11, a završava sa 17), one su rodile, a neke već postale i bake. Nažalost, iako je većina slučajeva na ovom popisu od prije 50-ak ili više godine, djevojčice postaju majke i danas. Ne samo u zemljama zloglasnima po dječjim brakovima poput Indije, Bangladeša i Pakistana – na popisu najmlađih majki mogu se pronaći djevojčice iz SAD-a, Kine, Tajlanda…


1. HILDA TRUJILLO IZ PERUA, RODILA SA 8 GODINA I 7 MJESECI

Hilda potiče iz siromašne peruanske porodice koja je živjela u jednosobnom stanu. Sa njima je živio i 22-godišnji rođak, koji je u tajnosti silovao tada sedmogodišnju Hildu. Pet mjeseci kasnije, Hildina majka je primijetila da kćerkin trbuh abnormalno raste, zbog čega je odvela kod liječnika. On je otkrio da je Hilda trudna, a rođak koji je silovao odmah je uhapšen i osuđen. U decembru 1957. godine, Hilda je prirodnim putem rodila zdravu devojčicu kojoj je dala ime Maria del Rosario.

 

2. MUM-ZI IZ NIGERIJE, RODILA S 8 GODINA I 4 MJESECA

Ovo je možda jedan od najšokantnijih slučajeva. U različitim dijelovima Afrike uobičajeni su haremi i poligamni domovi u kojima se žene drže odvojeno od muškaraca. Haremi su bili uobičajeni u mnogim kulturama, međutim da bi žena ušla u harem, morala je dobiti prvu menstruaciju, te je bilo rijetko da djevojčice uopšte budu dio toga. Mum-Zi je kao jako mala dobila menstruaciju. U decembru 1884. rodila je kćer gospodaru harema kada je imala samo 8 godina. Ono što je još šokantnije je to da je i njena kćer rodila s 8 godina, zbog čega je Mum-Zi postala najmlađa baka u historiji.

 

3. NEPOZNATA INDIJKA, RODILA S 8 GODINA 

U indijskoj kulturi se do danas prakticiraju ugovoreni brakovi. Mnogo puta, parovi bivaju djeca koje roditelji vjenčaju i prije desete godine. No još gore, ponekad roditelji prodaju svoju kćer starijem muškarcu, da bi je skinuli s tereta i kako je ne bi morali izdržavati. To je bila sudbina neimenovane djevojčice u Indiji, koju je majka udovica prodala zbog siromaštva. U medicinskim spisima otkriveno je da je djevojčica imala 8 godina kada je trebala roditi, ali su nažalost i ona i beba preminuli tokom porođaja.

 

4. “H” IZ INDIJE, RODILA SA 6 GODINA I 7 MJESECI 

Djevojčica iz Indije imenovana samo kao “H”, rodila je carskim rezom 7. jula 1932. godine u Delhiju. Imala je samo 6 godina. Dovedena je u bolnicu jer se žalila na bolove u abdomenu, a svi su se šokirali kada su otkrili da je bol izazivala trudnoća. Njen slučaj još je čudniji jer ona nikada nije imala menstruaciju, a grudi joj se nisu još razvile. Bez obzira na to, ona je rodila zdravu bebu te je dojila devet mjeseci.

 

5. JELISAVETA GRIŠČENKO IZ SSSR-A, RODILA SA 6 GODINA

Godine 1930. petogodišnja Jelisaveta iz tadašnjeg Sovjetskog saveza dovedena je u bolnicu jer joj je neobjašnjivo rastao trbuh. Liječnici su odmah primijetili da djevojčica već ima stidne dlačice i razvijene grudi. Još šokantnije je bilo kada su utvrdili da joj trbuh raste zbog trudnoće. Poslije je utvrđeno da je Jelisaveta zatrudnila jer je silovao 69-godišnji djed s  majčine strane. Nekoliko dana poslije šestog rođendana, rodila je djevojčicu. Na žalost, beba nije preživjela, jer su njeni roditelji insistirali na prirodnom porođaju umjesto carskog reza. Kako bi izbjegli pretjeranu pažnju, porodica se odselila u Vladivostok. Djed koji je silovao Jelisavetu nastavio je živjeti s njima. 

 

6. LINA MEDINA IZ PERUA, RODILA SA 5 GODINA I 7 MJESECI 

Lina Medina iz Perua je dovedena u bolnicu s pet godina jer joj je trbuh bio sve veći, a roditelji su sumnjali na tumor. Svi su bili šokirani kada su otkrili da je Lina u sedmom mjesecu trudnoće. Roditelji su potom otkrili kako je Lina dobila menstruaciju sa samo osam mjeseci, a da je razvila grudi sa samo četiri godine. U maju 1939. Lina je carskim rezom rodila dječaka Herarda. Liječnici koji su obavili ovu operaciju primijetili su da je Lina u tom uzrastu već imala razvijene polne organe. Za silovanje je bio optužen njen otac Tiburelo, ali je bio pušten zbog nedostatka dokaza, a čak ni Lina nije znala kako je zatrudnjela, piše Danas.hr.

Dječak je odrastao misleći da mu je Lina sestra, ali je kasnije otkrio da mu je to ipak majka. Bez obzira, njih dvoje su nastavili da se odnose jedan prema drugom kao brat i sestra. Lina je potom završila školu i radila kao sekretarica, a Herardo je umro u 40. godini. Na kraju je otkriveno da je zatrudnjela tako što je silovao mentalno zaostali polubrat.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara