Magazin

Opšt haos – Teroristi u Beogradu oteli avion pun studenata!

Napisao admin

Trojica naoružanih terorista jučer su tokom leta oteli avion pun beogradskih studenata i putnika. Opšti haos zavladao je u avionu kada su trojica muškaraca nakon nekoliko sati leta iznenada ustali sa svojih mjesta i uperili pištolje u putnike.


Prestravljeni ljudi, preblijedelih lica, u strahu da ne budu upucani, nijemo su spustili glave, dok su u mislima molili Boga da pošalje spas, ne znajući da je kontrola leta već aktivirala sve nadležne službe bezbijednosti Srbije.

 

Teroristi su u više bezuspješnih navrata nasilno pokušali da uđu u pilotsku kabinu, koja se blokirala onog sekunda kada je počela njihova opsada. Pilot je sletio na Aerodrom „Nikola Tesla“, na tačno određeni dio piste, koji je posebno obezbijeđen, tako da niko drugi osim policije ne može da priđe. Tu je započeta prava akcija spasavanja, koju su oteti putnici do sada viđali samo na filmu.

 

Interventna jedinica blokirala je sve prilaze aerodromu, a Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) istog je momenta, u punoj ratnoj opremi, opkolila otetu letjelicu. Pokušaj da se pregovara bio je uzaludan, jer grupa terorista nije željela da sarađuje, nakon čega su srpski specijalci odmah krenuli u oslobađanje talaca i eliminaciju zlikovaca. Dobro uvježbani pripadnici Žandarmerije su zahvaljujući odlično razvijenoj taktici napada za svega nekoliko sekundi uspješno evakuisali uznemirene putnike i riješili se terorista…

 

Tako je, zapravo, bilo tokom priprema za veliku antiterorističku pokaznu vježbu svih bezbjednosnih službi u Srbiji „Štit“. 

(Alo.rs)

alo

Komentari

komentara