Magazin

HAOS U BUDVI – Crnogorci se hvataju za glavu, nakon ovoga ne znaju šta će!

Napisao admin

Vlasnici malih barki do pet metara blokirali su pristup marini u Budvi zbog, kako kažu, ogromnog povećanja cijene za godišnju zakupninu u luci. Protest je krenuo od ranih jutarnjuh časova, a žitelji Budve blokirali su barkama ulaz i izlaz iz luke.


Razlog protesta je činjenica da su cijene zakupa u budvanskoj luci znatno više od cijena drugih, mnogo bolje opremljenih luka u regionu, npr. u Hrvatskoj. Tako je cijena zakupa za brod dužine 15 metara 2000 eura.

 

– Za male barke do pet metara povećali su cijene zakupa čak pet puta! Mi to finansijski ne možemo da podnesemo i riješili smo da ne sjedimo mirno nego da protestujemo. Nekada je cijena bila 300 eura, a sada je za istu uslugu od 1.000 do 1.500 eura – kažu nezadovoljni vlasnici malih plovila za crnogorski portal Vijesti.me.

 

S druge strane, Stratex grupa koja je prošle sezone preuzela upravljanje marinom u Budvi, ističe da se cijena nije mijenjala, već da su to vlasnici plovila koji su ih usidrili na crno.

 

– Pristup marini je apsolutno slobodan, a otkada smo mi preuzeli upravljanje, unaprijedili smo uslove, a do danas imamo ukupno 189 korisnika komunalnih vezova. Cjenovnik koji je na snazi za ove korisnike nije promijenjen od 2010. godine. Pojedinačne cijene na godišnjem nivou se kreću od 150 do 700 eura, što znači da je prosječna cena za godinu 327 eura – navodi se u saopšenju Stratex grupe.

 

Uz to, oni dodaju, da su onima koji nemaju da plate odjednom, omogućili plaćanja na rate i popuste od deset odsto za redovne klijente.

blic

Komentari

komentara