Magazin

"Grand" pomeo Bosance: – Bosanci nisu glupi: Evo zašto odustaju od takmičenja!

Napisao admin

Pojedini mediji preksinoć su prenijeli informaciju da je jedan učesnik popularnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" diskvalificiran, dok je nekoliko njih takmičenje napustilo samoinicijativno, a svi su iz Bosne i Hercegovine.


Armin Bijedić (Foto: arhiva)

Malo vremena

 

Prema tim navodima, takmičenje je završeno za Armina Bijedića iz Sarajeva, Azru Husarkić iz Tuzle te Semira Jahića iz Srebrenika, koji je važio za jednog od favorita za pobjedu.

 

Sudeći prema špekulacijama, Armin Bijedić je diskvalificiran jer nije želio potpisati ugovor koji mu je ponudila “Grand produkcija”. Kako saznajemo, takmičari koji potpišu ovaj ugovor devet godina su vezani za “Grand produkciju”.

 

Uprkos tome što se navodi i da su u rekordnom vremenskom roku s YouTubea eliminirani svi snimci Armina Bijedića, koje je ranije postavila “Grand produkcija”, on tvrdi da nije istina da je diskvalificiran.

 

– nisam odlučio hoću li pristati na uvjete ugovora, a jedan od njih je da sam devet godina vezan za ugovor, što je puno. Imam još malo vremena da odlučim – tvrdi Armin.

 

Tuzlanka Azra Husarkić također demantira navode da je diskvalificirana te ističe da je sama odustala od daljnjeg takmičenja.

 

– Nisam diskvalificirana, ispala sam u baraž, nakon čega sam odlučila da neću nastaviti takmičenje u “Zvezdama Granda”. Dakle, odustala sam samoinicijativno, ugovor mi nikad nije ni ponuđen – ističe Husarkić.

 

Prehlada i umor

 

O špekulacijama da je takmičenje “Zvezda Granda” za njega završeno, Semir Jahić svoje je fanove obavijestio preko Facebooka.

– Dragi prijatelji, moram vam saopćiti da nije istina da sam napustio takmičenje, kako su neki mediji objavili, već jednostavno nije bio moj dan zbog prehlade i umora, što je rezultiralo ispadanjem u baraž. Žao mi je ako sam iznevjerio vaše povjerenje i pokušat ću ispraviti grešku u baražu – napisao je Jahić na Facebooku.

Naš izbor je hoćemo li prihvatiti uvjete ugovora ili ne

 

– Ugovor “Zvezda Granda” nudi konkretne uvjete za nekoga ko je tek počeo s poslom, ali za nekoga ko već radi i ima ekskluzivnu cijenu, ugovor nije zahvalan. To je njihova ponuda, a naš izbor je hoćemo li to prihvatiti ili ne. Čovjek nekad, jednostavno, mora odrediti životne prioritete – kazala je jedna od bivših učesnica “Zvezda Granda”.

senzacija.ba

Komentari

komentara