Magazin

Horoskop za oktobar – Šta su vam zvijezde namijenile u ljubavi, zdravlju, poslu …

Napisao admin

Merkur je retrogradan skoro cijeli listopad, stoga nemojte donositi nikakve konačne odluke


Horoskop (Foto: Arhiva)

Horoskop: mjesečne prognoze za listopad 2014.

Ovaj mjesec obilježavaju dvije pomrčine: prva je mjesečeva 8.10, koja donosi napetosti, iako postoje i olakšavajuće okolnosti u vidu sjajnog i rijetkog odnosa Jupitera, Urana i Marsa. Druga je Sunčeva 23. 10., koja će povolno utjecati na sve znakove u sljedećih godinu dana. Ne zaboravite: Merkur je retrogradan skoro cijeli listopad, stoga nemojte donositi nikakve konačne odluke, potpisivati pravne dokumente ili se upuštati u nabavu tehničke opreme.

OVAN 21.3. – 20.4.

Početni prasak listopada, koji naglašava kompetitivnost i dovodi do svojevrsnog pročišćenja je pogonjen Mjesečevom pomrčinom (8.) u vašem znaku, a ulje na vatru dolijeva i živahni Uran. Ovaj buntovni planet boravi u Ovnu, vašem polju osobnosti, a pod grubim udarom je od strane Plutona iz polja karijere te Venere iz Vage.

Ovaj događaj, srećom, privlači i energijom nabijen utjecaj vašeg vladara Marsa iz entuzijastičnog i avanturističkog Strijelca. Iako bi se u ovom sukobu više moglo govoriti o podizanju napona između dvije teške planete, u pomoć stiže i dobri Jupiter koji povezuje polja ljubavi i putovanja. Život bi vam se mogao promijeniti u trenu nekim iznenadnim pozivom, neočekivanim putovanjem ili avanturom, dolaskom djeteta ili izljevom kreativnosti.

Ovo može udahnuti novi život u vaše vatreno srce i otpustiti stisak tenzija koje dolaze iz onih važnih područja koje smo spomenuli. Preporođeni, izdići ćete se i ponovo otkriti svoj pravi cilj, utjelovljen oslobađajućim i obnavljajućim odnosom Marsa i Urana 4.10. Ovo vas otvara prema probuđenom svijetu okoline koja vas prihvaća onakvima kakvi jeste: neustrašivim borcem, pod zaštitom moćnog utjecaja Marsa i Jupitera (8.). Inspirirani ste za širenje i istraživanje i čini vam se kako možete postići sve što želite.

Ovaj potencijal svoje izazove pokazuje i pod nestabilnim odnosom Venere i Urana (11.). Ako vam je veza u problemima, mogli biste odlučiti kako vam više odgovaraju one kratkotrajne ili da vam samoća pruža više od odgovornosti obvezivanja. Ipak, obaveze zahtijevaju pažnju: niz planetarnih aspekata (4.,7.-8.,11.) upozorava kako ćete se morati pozabaviti izazovima. Nekoliko umirujućih sekstila planeta iz Vage prema Marsu i Jupiteru (10., 14.-16., 20.), govore o podršci okoline, dobrim vijestima i ocjenama, optimističnom djelovanju i očekivanjima te ugodnim kontaktima.

Na tom putu morate staviti potrebe drugih u ravnotežu sa svojima. Razmislite o skrivenim porukama iz prošlosti jer skoro cijeli mjesec Merkur ide unatrag, a 10. ponovo ulazi u Vagu. Morat ćete pričekati listopad kako biste mogli nastaviti sa svojim planovima. Sunčeva pomrčina (23.) u Škorpionu naglašava ono što se događa između vas i osoba iz bliske okoline; nešto pulsira iz polja misterije, seksa, zajedničkih resursa, smrti i transformacije. Ako neko pitanje novca, intimnosti ili partnerstva pada pod utjecaj ovog događaja, jedan skriveni izvor bi mogao tajno osigurati vaše potrebe, čak i ako su zajednička sredstva neuredno raspodijeljena. Ovo je još jedna potvrda vaše nepogrešive sposobnosti nezavisnog djelovanja, što podržava i ulazak Marsa u znak Jarca (26.), koji vas motivira na individualni, ambiciozni pohod na vrh.

LJUBAV: Mogli biste se osjećati stjerani u kut u vrijeme Mjesečeve pomrčine u spoju s Uranom u vašem polju identiteta (8.), jer se u isto vrijeme loše postavlja prema dominirajućem Plutonu u zoni identiteta i prigušenoj Veneri u kući partnerstva. Srećom, teško će vas se moći dugo držati svezane jer u isto vrijeme djeluje i harmonični Veliki Trigon s avanturističkim Marsom u kući putovanja i bezgraničnim Jupiterom u zoni ljubavi. Spontanost bi mogla otvoriti priliku za ugodan spoj s novom osobom.

NOVAC I POSAO: Kooperativna Venera u zoni partnerstva stoji nasuprot nezavisnom Uranu u vašem polju identiteta (11.) i prisiljava vas da razmislite o dugotrajnoj vrijednosti jednog poslovnog ili ljubavnog odnosa. Iskoristite energiju Sunčeve pomrčine (23.) za osiguranje svojih financija u slučaju raskida. Ova pomrčina u polju zajedničkih prihoda stoji u odličnom odnosu sa sumnjivim Neptunom u kući tajni; dobar je trenutak za skrivanje određene količine sredstava na neko tajno mjesto.

ZDRAVLJE: Vrijeme je za otpuštanje okova i iskazivanje svoje karizmatične osobnosti. Pritisci oko karijere i novca su uzeli svoj danak i doveli vas do gubitka samopouzdanja. Umjesto da se pokušavate prilagoditi, prigrlite slobodu oko 4., kad samouvjereni Mars šalje zrake svježe perspektive prema Uranu u kući identiteta. Ponekad je lakše biti ono što jeste pored nepoznatih, ali slobodoumnih ljudi u okolini, nego uz one koji su se već navikli na pitomu ovčicu.

BIK 21.4. – 21.5.

Naglasak je na vašem polju svakodnevnog rada, zdravlja i usluga dok Venera, Merkur u Sunce borave u Vagi; suradnici, kolege i kućni ljubimci također potpadaju u ovaj sektor. Pomognite drugima i radite na poboljšanju svog fizičkog zdravlja; pobrinite se za svakodnevne potrebe. Ovaj je utjecaj uznemiren u vrijeme Mjesečeve eklipse (8.) u Ovnu jer dodatno aktivira dugotrajni loš odnos Urana i Plutona u kardinalnim znakovima. Veoma je važno uravnotežiti teški teret posla s vremenom za odmor. Ne dozvolite da vas nepredviđene okolnosti izbace iz rutine ili da psihološki nemir potkopa cjelokupni sklad – naročito od 4. do 8.10. Bikova osnovna potreba je usklađeni raspored. Vaš vladar Venera staje u izazovni odnos s Plutonom, a zatim i Uranom (8. i 11.); neočekivani događaj, pritisak izvana ili čak vaši nategnuti nervi bi vas mogli dovesti na rub neželjene reakcije.

Za više pozitivne i oživljavajuće energije usmjerite pogled prema Marsu u Strijelcu i Jupiteru u Lavu; oni povezuju vaš sve bogatiji kućni život s financijskom pomoći, što dovodi do neočekivane nagrade kad se Mars nađe u sjajnom trigonu s Uranom te Jupiterom (4. i 8.). Ovaj aspekt u vatrenim znacima može podebljati vaš račun i uljepšati obiteljski život. Imate li sredstava koje bi utrošili na dom, posljedica će biti ono što najviše cijenite – sigurnost.

Također, nekoliko manjih, povoljnih aspekata planeta u Vagi prema Jupiteru i Marsu (10., 14.-16., 20.) povezuje vaš svakodnevni posao s privlačnim novčanim prilikama. Dajte sve od sebe i prihvatite velikodušne ponude. Ipak, imajte na umu kako je Merkur retrogradan cijeli mjesec, a 10. se vraća u znak Vage; analizirajte dosad napravljeno, kao i zdravstvenu situaciju, a sklad počnite uspostavvljati s početkom studenog.

Druga pomrčina (23.) je puna tajni, procjena i autoanalize; u kontaktu je s vašim poljem veza, gdje se tvrdi Saturn utaborio već više od dvije godine. Upravo se ovdje Sunce i Venera spajaju (25.) i ukazuju na neku vrlo romantičnu osobu koja bi mogla osvojiti vaše srce. S Neptunovim harmoničnim dodirom, jedan bi prijatelj napokon mogao odbaciti ograde i pokazati svoju strastvenu stranu; prihvatite li udvaranje, očekujte romantične trenutke oko 27.-28. U svakom slučaju, naglašeni su odnosi, bez obzira je li riječ o stresnom poslovnom partnerstvu, periodu izolacije ili divnoj novoj vezi. Mars nakon 26. dodaje usmjerenost, ambiciju i disciplinu planovima za budućnost, što uključuje i putovanja, edukaciju, pravne i kulturne aktivnosti te vlastita pravila za uspjeh.

LJUBAV: Ako vam je već nametnuto previše ograničenja, možda je zaista vrijeme da potražite skladniji odnos s nekim drugim. Saturn u vašoj kući partnerstva baca jednu prepreku za drugom već dvije godine. U istoj kući se Venera spaja sa Sunčevom pomrčinom (23.), a pojavljuju se uzbudljive nove prilike za romantični kontakt. Pribrojimo li tome i odnos s tajnovitim Neptunom u zoni društvenih kontakata i prijatelja, jedan prijatelj bi mogao postati više od toga – na duge staze.

NOVAC I POSAO: Prva polovica mjeseca je pod utjecajem sjajnog Velikog trigona: Mars prolazi poljem zajedničkih resursa i financija, Jupiter je u polju doma i obitelji, a Uran je u vašem znaku. Ova rijetka konstelacija stabilizira stanje na računu te kućni i obiteljski život. Uložite sredstva na preuređenje doma i tako stvorite ugodno i mirno gnijezdo u ovom nemirnom svijetu.

ZDRAVLJE: Mjesečeva pomrčina se spaja s napetošću Urana te zajedno stoje nasuprot preosjetljive Venere (8.); psihičko i fizičko zdravlje je pod pritiskom. Nakon što se logični Merkur vrati u vašu kuću zdravlja (10.), pruža vam se prilika za analizu prehrambenih navika, kao i tjelesnih (ne)aktivnosti. Isplatit će vam se, jer je potrebno zadržati vitalnost u nadolazećim zimskim mjesecima.

BLIZANCI 22.5. – 21.6.

Svidjet će vam se ovomjesečne vibracije s vašim vladarom Merkurom,  Suncem i Venerom u romantičnoj Vagi – vašoj kući ljubavi, užitaka, zabave, kreativnosti i djece. Vodit ćete glavnu riječ u ljubavi i ostalim ugodama ili ćete dozvoliti da vas netko uhvati. Činit ćete sve što možete za one koje volite. Ako i bude problema zbog utjecaja planeta iz kardinalnih znakova koji utiču na vaš društveni, kreativni i romantični svijet, oni će doći do izražaja 4., 7.-8. i 11., s tim da bi ovaj zadnji dan mogao prouzročiti uzajamni rast broja otkucaja srca s uzbudljivom osobom. Uzbuđenje dolazi i od požudnog Marsa koji uspaljuje vaše polje obvezivanja dok otvoreni Jupiter sjaji u vašoj zoni komunikacija. Uran pali vatru u električnom kontaktu sa strastvenim Marsom (4.), a on vas, pak, u dodiru s Jupiterom (8.) obasipa ljubavlju, uzbuđenjem, spontanošću, požudom i avanturom!  Približite se onima do kojih vam je stalo ili budite otvoreni za ponude privlačnih udvarača.

U pomoć svim ovim zbivanjima dolazi i niz drugih povoljnih aspekata planeta u Vagi prema Marsu i Jupiteru (10., 14.-17., 20.); za vas su naročito značajni Merkurovi sekstili 16. i 20. Ovo može biti trenutak kreativne perfekcije, potpune romantične predanosti, užitka u roditeljstvu ili savršenstva u prezentacijama. Neka ponuda (bračna?) bi vas mogla dovesti do ushićenja. Živite li od pisanja, pravi je trenutak za prezentaciju svog djela; uspjeh je zagarantiran. Zbivanja oko 8. također akcentiraju sve navedeno, ali treba znati i da naporan odnos Venere s Plutonom stavlja zapreke između želja i zadovoljenja; pripazite na konflikte između ljubavi i novčanih pitanja.

Dodatno ograničenje predstavlja i hod unatrag vašeg vladara Merkura tijekom cijelog mjeseca u tajnovitom Škorpionu. Suočavate se s problemima u svakodnevnom radu i brizi za zdravlje. Merkur se privremeno vraća u Vagu (10.), što bi moglo značiti da osoba koja privlači pažnju vašeg srca dolazi iz prošlosti ili neka stara tema u sadašnoj vezi ponovo dolazi na dnevni red. Krajem mjeseca Merkur kreće u direktni hod i time pomaže uspostaviti red u ljubavnom životu i kreativnim izražajima.

Druga ovomjesečna pomrčina dolazi 23., a pridružuju joj se i spoj Sunca i Venere (25.) te njihovi blagotvorni trigoni prema Neptunu (27. i 28.). Oni podsjećaju i na već dvogodišnji boravak Saturna, koji je djelovao ograničavajuće te je usporavao vašu dnevnu rutinu i osjećaj fizičkog zdravlja. Ova je pomrčina poziv na reorganizaciju vaših radnih aktivnosti, a traži i da započnete s boljim planom vježbanja. Mars u kući veza predstavlja dobar poticaj za vraćanje u formu; možda biste mogli vježbati na otvorenom ili se upustiti u sportske aktivnosti s odgovarajućim partnerom. Ako su upravo oni dosad bili zauzeti i predstavljali izgovor za neaktivnost, nakon 26. više nemate opravdanje za zapuštenost.

LJUBAV: Merkur se vraća u kuću romantike (10.), a jedna izgubljena ljubav bi se mogla ušuljati natrag u vaš svijet. Za to vrijeme, strastveni Mars u polju partnerstva kontaktira s Jupiterom u zoni komunikacija i Uranom u sektoru prijatelja i društvenih aktivnosti; sjajan aspekt obećava strast – ako inicijativa potekne od vas.

NOVAC I POSAO: Mjesečeva pomrčina (8.) bi mogla narušiti vaš financijski i ljubavni život, ali ujedno vam pomoći shvatiti kako ste tek alat u tuđim rukama. Kontrola nad zajedničkim sredstvima je vuća tema već neko vrijeme, a sad ćete shvatiti kako je vaša ekonomska snaga čvrsto isprepletena s osobom u koja možda više niste zaljubljeni.

ZDRAVLJE: Moguće je da ste potuno zapostavili svoju formu zbog dugotrajnog boravka Saturna u kući zdravlja; u listopadu biste se mogli gristi zbog toga. Prilika za iskupljenje stiže 23., u vrijeme Sunčeve pomrčine u istom polju; krenite ispočetka i poradite na svojoj formi.

RAK 22.6. – 22.7.

Vašim znakom vlada Mjesec, stoga će dvije ovomjesečne pomrčine najviše utjecati na Rakove. Prva se dešava u Ovnu, a pojačana je Suncem, Venerom i Merkurom u Vagi, vašoj četvrtoj astrološkoj kući. To je Rakova prirodna kuća što dodatno naglašava važnost događaja. Ova se kuća odnosi na obitelj, dom, vlasništvo, starije osobe te emocionalne korijene koji ukazuju na vaš osjećaj sigurnosti. Kod kuće želite mir i sklad, ali bi do problema moglo doći 4., 7., 8. ili 11. Mjesečeva pomrčina (8.) pokreće i razlike ili zahtjeve između vaših radnih i kućnih obaveza, naročito pod Uranovim nestabilnim djelovanjem. Dodatno se aktivira i dugotrajna napetost Plutona i Urana u kardinalnim znakovima, koji pritišću i Veneru, ukazujući na podvale, krivnju i žaljenje, neostvarene želje i ljubomoru od strane kolega na poslu ili članova obitelji. Neka hitna emocionalna situacija bi mogla oglasiti uzbunu, no morat ćete se prvo dovesti u stanje emocionalnog sklada kako biste razriješili ove složene probleme.

Puno je stresnih faktora, ali u pomoć stižu hrabri Mars u Strijelcu i dostojanstveni Jupiter koji donose smirujuće aspekte (10., 14.-17., 20.). Sve što bude rečeno, najavljeno ili predloženo u obiteljskom okruženju, može biti temelj pozitivne promjene. Također, veliki trigon u vatrenim znacima između dobroćudnog Jupitera, entuzijastičnog Marsa i obnavljajućeg Urana (4., 8.) može pokrenuti vaš ekonomski ili profesionalni život. Povratak stabilnom ritmu može učvrstiti ambiciju i radne napore, s velikom nagradom kao posljedicom. Potresi i nesigurnost se mogu transformirati u veliku sreću, stoga ih prihvatite.

Usmjerenost na emocije naročito dolazi do izražaja u vrijeme Sunčeve eklipse (23.) u Škorpionu. Vaši izoštreni osjećaji vibriraju pod spojem Sunca i Venere i njihovim odnosom prema Neptunu (27.-28.). Ovo će ugrijati Saturnov hladni stisak oko vašeg srca. Dok trga okove, ljubav bi se mogla iskazati u najboljem izdanju; možda je riječ o partneru, djetetu ili vašoj probuđenoj kreativnosti. Spoznat ćete kako ljubav nije samo odgovornost i obaveza, već i prisnost, privrženost, užitak, sigurnost, ispunjenje i ostvarenje sna.

Uvijek postoji i ono “ali”: Merkur je retrogradan čitav mjesec u tajnovitom Škorpionu (4.). Bez obzira na slatke riječi i tople zagrljaje, sigurnost osjećaja ili obećanja neće biti poznata do početka direktnog hoda krajem listopada. Neko neriješeno obiteljsko pitanje će se morati preispitati. Pri kraju tog procesa, Mars ulazi u znak Jarca te pokreće aktivnosti u vašem svijetu veza.

LJUBAV: Nemirni Uran u spoju s Punim Mjesecom (8.) formira napet odnos sa značajnim planetima u polju odnosa i doma. Ljubomora se javlja zbog vremena koje provodite na poslu, a vi sve više primjećujete rastući pritisak posesivnosti. Sunčeva pomrčina se spaja s mekom Venerom i nježnim Neptunom (23.), što može donijeti novu, inspirativniju osobu u vaš život.

NOVAC I POSAO: Iako su odnosi na poslu stresni, utješit će vas stabilnija financijska situacija. Nepredvidljivi Uran u polju karijere formira veličanstveni Veliki trigon s ambiciozim Marsom u prvom polovici mjeseca. Nesigunost na poslu može završiti povoljno za vas, stoga ne propuštajte prilike koje vam se pružaju.

ZDRAVLJE: Poboljšana ekonomska situacija djeluje na povećanje vitalnosti i osjećaja snage. Veliki trigon u polju zdravlja i rada uključuje dinamični Mars te vrckavi Uran i veseli Jupiter. Raspoloženje se popravlja sa svakim dodatnim novčićem u vašem džepu.

LAV 23.7. – 22.8.

Možda vam je nemoguće primjetiti bilo što drugo osim Jupitera u vašem znaku (ne krivimo vas), ali i drugi događaji privlače vašu pažnju. Sunce, vaš vladar, prolazi Vagom zajedno s Venerom i Merkurom. Ovaj skup planeta u polju komunikacija uključuje i sjeverni Mjesečev čvor, što daje kontrolu i čvrsto uvjerenje u ideje koje promičete. Bude li vam se tko suprotstavljao ili dođe do problema s putovanjem, očekujte ih 4.-8. ili 11. Pripazite i na tuđu ljubomoru, zavist, otpore i manipulaciju koji će narušiti vašu ravnotežu.

Mjesečevu pomrčinu 8. u Ovnu kvari Uran te utiče na komunikacije i ono što kažete ili mislite; sukobljavaju se tvrdi stavovi s onim harmoničnim i umjerenim. Želja vam je istražiti nove, naprednije koncepte i surađivati s otvorenim i progresivnim ljudima, no čini vam se kako je sadašnja okolina prekonzervativna. Pluton također pritišće ovaj Pun Mjesec (4., 8.) i time postavlja neko zdravstveno ili radno pitanje koje bi moglo biti rezultat pretjeranih nastojanja da napravite što više. Ipak, Uran je u odličnom aspektu s perspektivnim Jupiterom i sposobnim Marsom pa ste spremni na rizike kad je u pitanju ljubav. Ovo predstavlja vašu temeljnu prirodu i sasvim je vjerojatno da ćete biti nagrađeni bezgraničnom osobnom ljubavlju.

Veliki trigon u vatrenim znacima (4., 8.) stavlja u fokus avanturistički Mars u Strijelcu, napredni Uran i dobroćudni Jupiter; sve je dodatno podržano utjecajem planeta iz Vage 10.-16. i 20. U priču se uključuje i Merkur koji donosi suradnju saveznika i rodbine. Oni vam pomažu u promoviranje neke knjige, ideje ili projekta u zajednici; moguće je i  da će vaš pozitivan stav privući podršku, sjajne ocjene i pažnju.

Ne treba smetnuti s uma kako će Merkur biti retrogradan čitav mjesec i time prekriti jedni intenzivnu kućnu situaciju tajnovitim velom; ona bi tijekom listopada mogla biti razriješena. Druga pomrčina, ona Sunčeva (23.) u Škorpionu, događa se pri ulasku Sunca i Venere u znak Vage. Spajaju se 25., a već 27. i 28. ulaze u sjajan odnos sa sanjivim Neptunom. Ovi emocijama nabijeni aspekti povezuju vaš dom i polje zajedničkih resursa te time čine novac dostupnim kroz niz osoba koje su spremne doprinijeti; možda je riječ o obitelji koja pokazuje dobrobit timskog rada. Postoje li dugovi ili rate kredita s kojima kasnite ili vam treba novac za završetak dugo željenog projekta, očekujte rješenje ovog pitanja.

LJUBAV: Uran u vašem intelektualnom sektoru pomaže u kontaktima s neopterećenim i slobodoumnim osobama, što bi moglo otvoriti i vaše srce. Taj planet sudjeluje u formiranju rijetkog, izrazito harmoničnog aspekta u prvoj polovici mjeseca; Jupiter se nalazi u vašem polju identiteta, a strastveni Mars u kući ljubavi i rizika. Nakon dugo vremena, dovoljno ste sigurni u sebe da dozvolite ulazak ljubavi u svoje okruženje.

NOVAC I POSAO: Zašto ne biste organizirali neku zabavu u svom domu? Zajednički fond sredstava bi mogao omogućiti svima u obitelji korak naprijed prema ostvarenju snova. Nema potrebe za individualizmom dok suosjećajna Venera i Sunce kontaktiraju s Neptunom u vašem polju zajedničkih resursa (27., i 28.). U ove dane se trebate posvetiti rješavanju problema s renovacijom, kreditima i dugovima jer su okolnosti povoljne.

ZDRAVLJE: Pretjerano ili nepažljivo vježbanje u mladim danima može rezultirati brojnim problemima u kasnijoj dobi – npr. s kostima i zglobovima. Dobro proučite i tu stranu svog programa prije nego se zaputite u teretanu; oko 8. postoji mogućnost ozljeda. Ne pretjerujte s iscrpljujućim treninzima, jer korist nije tako velika.

DJEVICA 23.8. – 23.9.

Glavni naglasak u ovom mjesecu je na vašu drugu astrološku kuću, dok Sunce, Venera i Merkur (vaš vladar), borave u Vagi. To će imati utjecaja na vaš osobni prihod, imovinu, poklone, zaradu, pitanja kupnje i prodaje. Prisjetite se kakve sve talente imate, dovedite ih u red i iskoristite. Proučite svoje račune, prikupite svu financijsku papirologiju; ne bi bilo loše potražiti i pomoć stručnog savjetnika. Bacite se na posao kako biste učvrstili svoju situaciju pa će porasti i osjećaj vlastite vrijednosti.

Naravno, važno je naglasiti da je Merkur retrogradan skoro čitav listopad; hod unatrag započinje u Škorpionu, a zatim slijedi povratak u Vagu (10.) i ponovni ulazak u vaše polje prihoda. Opet se suočavate s jednim pitanjem koje ste smatrali riješenim; moguće je i da je riječ o tome da ste izgubili nadzor nad stanjem svojih računa, stoga je jasno kako neće sve biti organizirano. Mjesečeva eklipsa (8.), pojačana prisutnošću Urana, pojavljuje se u polju zajedničkih sredstava, dodatno stavljajući akcent na potrebu uspostavljanja reda u osobnoj ekonomiji. Potražite pomoć i podršku, jer je prisutna i serija dobrih aspekata od strane Marsa, Jupitera i Urana prema ovim planetima u Vagi (10.-17., 20.). Dodir Merkura sa Suncem i Venerom 16. i 17. bi mogli biti pojava svjetla u tunelu. Ipak, sve odluke je najbolje odgoditi za dane iza 26.

Postoji li novčani pritisak, najviše ćete ga osjetiti u dane sukoba kardinalnih znakova (4.-8., 11.), što samo naglašava dugotrajni loš odnos Urana i Plutona.  Ono što će vas odobrovoljiti je snažna i energetična podrška sjajne nebeske konstelacije između Jupitera, Marsa i Urana (4., 8.). Jupiter, trenutni čuvar vaše 12. kuće, šalje bogate zrake prema naglom Uranu i na akciju spremnom Marsu te time označava nečija osobna sredstva koja pristižu u vaš dom kao pomoć. Bilo da je riječ o novcu ili romantičnim osjećajima, ovo ćete osjetiti kao blagoslov.

Druga ovomjesečna eklipsa je ona Sunčeva u Škorpionu (23.); Venera i Sunce ulaze  u ovaj znak i naglašavaju Saturnov dugotrajni pritisak u vašem polju komunikacija. Onemogućavao vas je u jasnom izražavanju stavova ili vam je oduzimao samopouzdanje u onome što mislite; moguće je i da su vam jednostavno nedostajale činjenice, naročito ako ste se pitali što se doista zbiva s ljubavnim osjećajima partnera. Dani nakon eklipse (25.-28.) donose spoj Sunca i Venere te njihov trigon s Neptunom; prave riječi ili pokazani osjećaji mogu otkriti skrivene emocije, zbog čega ćete vi i drugi biti spremniji na iskren i otvoren razgovor.

Nakon što Mars uđe u Jarca (26.), energija nježnog Neptuna se dovodi u ravnotežu s čvrstim pristupom zdrave ambicije; tada biste smisao mogli naći kroz ljubav, djecu i vlastite kreativne nagone.

LJUBAV: Nije vas teško isprovocirati na reakciju; Saturnov dugotrajni boravak u polju komunikacija je donio brojne frustracije koje svoj ventil nalaze u verbalnim konfrontacijama. Istovremeno, Neptun u polju veza vas čini podložnim partnerovim manipulacijama. U vrijeme Sunčeve eklipse (23.) i spoja s toplom Venerom i Neptunom, napokon ćete biti u stanju proći sva otvorena pitanja na iskren i otvoren način.

NOVAC I POSAO: Retrogradni Merkur ponovo ulazi u polje prihoda (10.), a vi se teško snalazite u otežanim okolnostima. Dodatni naglasak na ovo polje stavlja i Mjesečeva pomrčina (8.), a vi niste u stanju uspostaviti kontrolu nad ovim dijelom života. Neke činjenice izlaze na svjetlo dana oko 16.; najbolje je odgoditi sve financijske odluke za kraj mjeseca, kad Merkur ponovo kreće u direktni hod.

ZDRAVLJE: Prava polovica mjeseca donosi osjećaj zadovoljstva, bez obzira na novčani pritisak koji vas muči. Jupiter u polju unutarnje psihologije šalje dobre vibracije prema inovativnom Uranu u zoni intimnosti i strastvenom Marsu u polju doma i obitelji. Seksualni život bi mogao doživjeti preporod, a u takvoj atmosferi ćete osjetiti porast podsvjesnog mira. Otpustite sve kočnice i ne strahujte od pregorijevanja.

VAGA 24.9. – 23.10

Sa Suncem, vašim vladarom Venerom i Merkurom u Vagi, naglasak je na vama, ali ga istovremeno dajete svemu oko sebe; ovo je dobar period za pokazivanje svojih sposobnosti predvodnika, kao i za ugodno druženje s onima koje privlači vaš smirujući, ali i čvrsti karakter. Ovo je doba kad se trebate pokazati u najboljem svjetlu i time utjecati na druge u svoju korist; upotrijebite svoj šarm i očaravajuću pojavu.

Bude li problema ili pritisaka koji će poremetiti ravnotežu, oni će doći od sadašnjeg sukoba u kardinalnim znacima, što će naročito doći do izražaja za vrijeme udara na Veneru (4.-8., 11.). Lunarna eklipsa se događa 8. i u spoju je s nepredvidljivim Uranom u Ovnu te pod udarom Plutona iz Jarca. Ovo može djelovati vrlo destabilizirajuće na vaše odnose s drugima. Uzdrmat će vaše shvaćanje određene veze, ali i postaviti pitanje što želite od nje te kako vas drugi vide. No, misli će biti prilično konfuzne i nejasne, jer je Merkur retrogradan skoro čitav mjesec, a 10. se vraća u vaš znak. Ipak, ovo preispitivanje će vam pružiti priliku za otkrivanje što vaše srce doista želi; je li u pitanju prava ljubav il samo uzbudljiv, ali i nestabilan trenutak u vezi, što će naročito doći do izražaja 11.

Još jedna tema kojom se trebate pozabaviti je ona ekonomska, jer Merkur boravi u vašem 2. polju financija prije povratka u Vagu. Novac bi mogao sporo pristizati ili će obećane nagrade izostati; Saturn ionako ograničava prihode već dvije godine. Ipak, Sunčeva eklipsa u Venerinom zagrljaju (23.) i Neptunov smirujući utjecaj (25.-28.) mogu pokazati skrivene izvore ili nečiju podršku; ona može biti financijskog ili romantičnog karaktera. U svakom slučaju, doživjet ćete je kao priljev emocionalne sreće.

Ono što vas dodatno odobrovoljiti je položaj Marsa u Strijelcu te Jupitera u Lavu: zvjezdani trenutak avanture, nade i veselja, a sve uzdignuto na višu razinu uplivom Urana 4. i 8. Neki prijatelj, poznanik ili ono što kažete u društvu, moglo bi probuditi vaš život na nov, uzbudljiv način koji donosi odobravanja i korist. Velika očekivanja, emocionalno zbližavanje s prijateljem te dobra volja će biti potpomognuta nizom povoljnih aspekata prema planetama u Vagi (10-17., 20.). Naročito dobri dani su 16. i 17., stoga budite pripravni iskoristiti priliku. Što god odlučili, čuli ili rekli će donijeti dobre vijesti i donijeti korisne saveznike i rodbinu koji podupiru vaša nastojanja. Vaše će srce harmonično otkucavati, a vrata novog života se polako već naziru. Ili je riječ o vama kao novoj osobi?

Nakon što Mars uđe u Jarca (26.), a Merkur krene u direktni hod, novi nalet energije i ambicije napokon može dovesti u red novčana pitanja i povratiti vaš osjećaj vrijednosti.

LJUBAV: Imate osjećaj uzdrmanosti, ali – jeste li zaista zaljubljeni? Pun Mjesec u vašem polju prave ljubavi (8.) se spaja s uzbudljivim Uranom dok zajedno stoje nasuprot Venere u polju osobnosti; nakon što se Merkur vrati u vaš znak (10.), imate priliku osvijestiti svoje prave potrebe. Učinite li to, povećat ćete šanse za uspostavljanje romantične ravnoteže pri nepredvidljivom kontaktu Urana i Venere (11.).

NOVAC I POSAO: Zastoj koji donosi Merkurov hod unatrag u vašem polju zarade, dovodi vas do ludila. Iako čeznete za stabilnim prihodima, na čemu radite dugo i naporno, rezultati sporo pristižu. Budite pripravni za neočekivanu, pozitivnu promjenu u vrijeme Sunčeve pomrčine (23.); već nekoliko dana kasnije stiže i umirujući aspekt s Neptunom. Netko bi vam na poslu mogao pružiti priliku za ono što već dugo želite.

ZDRAVLJE: Pokazivanje brige za osobe oko vas podiže samopouzdanje te na taj način brinete i o svom duševnom zdravlju. Suosjećajna Venera i dobrohotno Sunce u polju identiteta šalju umirujuće vibracije prema Neptunu (27. i 28.); ljubav i novac su razlog nestabilnosti u vašem svijetu, ali umirujuće djeluje saznanje kako ima još mnogo dobrih ljudi oko vas.

ŠKORPION 24.10. – 22.11.

Sa Suncem, Venerom i Merkurom u Vagi u 12. astrološkoj kući, naglašen je vaš privatni, unutarnji život; nemojte se previše izolirati od okoline (osim ako ste u sretnoj ljubavnoj vezi). Neproduktivno bi bilo i trošenje previše vremena na fokusiranje na probleme i sumnju u sebe. Pojavit će se potreba za preispitivanjem, u čemu ste inače jaki, ali nemojte pretjerivati. Pronađite u sebi razloge koji vas koče. Odbacite loše navike i otpustite osjećaj krivnje zbog grešaka iz prošlosti. Ovo je pogodan period i za volontiranje i humanitarni rad. U prilici ste nekome značajno pomoći.

Osjetite li kako vas drži grč unutarnje ljutnje, bit će to u vrijeme ponovo aktiviranog kvadrata između Urana i Plutona (4.-8. i 11.), s naglaskom na jače Plutonovo djelovanje 4. i 8. Mjesečeva eklipsa se dešava upravo 8., a spaja se s Uranom te bi mogla donijeti većinu prepreka i pritisaka koje morate savladati. Postoje li podsvjesne napetosti, spremne iskočiti na površinu, mogle bi prouzročiti ugrožavanje fizičkog zdravlja zbog vašeg psihičkog nemira. Ono što bude izgovoreno pod sadašnjim tenzijama, može ostaviti dugotrajne ožiljke. Umjesto da burno reagirate ili se date isprovocirati tuđim manipulacijama, retrogradni Merkur u Škorpionu (do 10., nakon čega se vraća u Vagu) osnažuje vašu poznatu šutnju u kojoj se skriva sposobnost podnošenja muke. Nakon što ovaj planet ponovo uđe u područje podsvjesnog, snova i rada na sebi, osvjestit ćete stvarni problem i otkriti način da izbjegnete neprestano otvaranje starih rana.

Kako biste maknuli misli od unutarnjih konflikata, iskoristite sjajne prilike koje vas čekaju u materijalnom svijetu u iste dane (4. i 8.), dok Jupiter, Mars i Uran formiraju veličanstveni Veliki trigon. Usmjereni ste, entuzijastični, obasuti dobrim okolnostima i puni pozitivnog stava kako biste prikupili potporu, priznanja i osnažili ambiciju. Na taj ste način u prilici podebljati svoj račun. Pokažite za što ste sposobni, a to vas može staviti u središte zbivanja u uzbudljivom novom početku. Ono što pruža pomoć vašem unutarnjem i vanjskom životu je serija ugodnih sekstila između planeta u vatrenim znakovima prema onima u Vagi (10.-16., 20.), uz Merkurovo spajanje sa Suncem i Venerom (16., 17.). Ovo označava jednu privatnu podršku ili veliku odluku (tajnu) koja još nije spremna za objavu.

Sunčeva eklipsa na samom početku vašeg znaka (23.) je osnažena spojem Sunca i Venere koji time omekšavaju utjecaj tvrdog Saturna u Škorpionu. Već više od dvije godine trpite njegova ograničenja, a sada slavite u emocionalnoj i romantičnoj toplini sanjive ljubavi, dodatno zaslađenoj u vrijeme idealističkog utjecaja Neptuna prema ovim planetima 27. i 28. Ako ste uspješno otpustili unutarnje “demone” i otvorili se ljubavi i povjerenju, srce i dušu vam može preplaviti osjećaj bliskosti. Ova je otvorenost podržana i od strane Marsa i njegovog ulaska u znak Jarca (26.), što vam daje kontrolu nad sposobnošću primanja, ali i nad aktivnim traženjem onoga što sami želite.

LJUBAV: Već neko vrijeme su prisutni faktori koji govore o povoljnim uvjetima, ali sad se zaista trebate pripremiti za sjajne ljubavne vijesti: Sunčeva pomrčina na početku vašeg znaka (23.) uključuje i Veneru, koja sa Suncem šalje energični impuls prema Neptunu u polju ljubavi. Ako ste sami, vrijeme je se otvorite ulasku ovih najljepših emocija. Škorpioni u stabilnom odnosu trebaju iskoristiti ovaj trenutak za pokazivanje osjećaja dragoj osobi.

NOVAC I POSAO: Otvorite dobro oči, jer Veliki trigon diže temperaturu u polju novca i rada; sad je vrijeme u kojem morate napuniti svoju blagajnu više nego Linić svojom fiskalizacijom. Aktivni Mars u zoni prihoda, snalažljivi Uran u zoni svakodnevnog posla te bogati Jupiter u sektoru karijere tvore rijetku konstelaciju u prvoj polovici mjeseca; ona vam dozvoljava čudesno transformiranje grubog materijala u dugotrajnu vrijednost.

ZDRAVLJE: Nečiji napad na vaš integritet bi mogao rezultirati osjećajem povrijeđenosti i napetošću dok Puni Mjesec dodiruje ustrašeni Uran u vašem polju zdravlja i rada; u isto vrijeme, osjetljiva Venera je pod njihovim napadom, ali i od strane Plutona iz komunikacijske zone. Netko ružnim zakulisnim igrama i ljubomorom pokušava manipulirati vašim čistim srcem. Nakon 10., u prilici ste analizirati događaje i tako ojačati; više vas nitko neće moći povrijediti.

STRIJELAC 23.11. – 21.12.

Živahan utjecaj planeta u vašem polju prijateljstava je jedno vrijeme podržan i od strane Merkura i Venere, što utiče na vaše dobro raspoloženje. Sunce u Vagi donosi vaše želje u prvi plan dok ih iznosite pred okolinom, a ona uzvraća podrškom u vašim nastojanjima ostvarenja snova. Zabavljat ćete se u društvu istomišljenika ili odgovarajućih udruga s kojima dijelite univerzalne vrijednosti i humanističke vizije.

Letjet ćete i na krilima avanture utjecaja vatrenih znakova, istraživanja i širenja u prvoj polovici mjeseca, dok se optimističnim idealima borite za ono u što vjerujete. Ovaj je strast dodatno potpaljena prisutnošću Marsa u vašem znaku (polju identiteta); formira se Veliki trigon s uzbudljivim Uranom u kući ljubavi i lebdećim Jupiterom u sektoru vizionarstva i putovanja (4. i 8.); iskoristite ove dane za najkorisnije djelovanje.

Ovaj Veliki trigon je potpomognut i serijom sekstila prema planetama u Vagi (10., 14.-16., 20.), a donose korisne saveznike koji su spremni pomoći vam u ostvarenju ciljeva, uživanju u društvenim aktivnostima i nastojanjima da činite svijet boljim. Vaš pozitivan stav privlači priznanja, pažnju i pohvale.

Ipak, ne smetnite s uma i važno upozorenje koje upućuje Merkur; njegov cjelomjesečni retrogradni hod započinje u Škorpionu, nastavlja se povratkom u Vagu (10.), čime dodaje nemir u grupne komunikacije. Utjecat će na pojavu nesporazuma i odvraćanja pažnje, a stvari će se razbistriti tek samim krajem listopada. Tada će obećanja i projekti krenuti naprijed uz ispravljene informacije i promijenjen stav.

Što se novca tiče, ne plivate u njemu, no sve ove pretumbacije zahtijevaju i nešto gotovine kako biste od nečega i živjeli. Nažalost, pritisak iz kardinalnih znakova vće neko vrijeme onemogućava vašu potrebu za ekstravagantnim životom, naročito od 4. do 8. te 11. Stoga, iako pokazujete volju za velikodušnim ponašanjem u društvu, morate naći motivacije za podebljavanje svog računa; za to ćete morati pričekati ulazak Marsa u znak Jarca 26.

Druga ovomjesečna pomrčina se zbiva u Škorpionu (23.) i poklapa se s ulaskom Sunca i Venere u taj znak; oba planeta dolaze u divan odnos sa suosjećajnim Neptunom (27., 28.). Time umiruju nemir i brige koje su čak i vas uspjele deprimirati. Istina, Strijelci su više zapaljivi nego sentimentalni tipovi, ali ove meke i tople vibracije spajaju vaša polja zajedničkih resursa te doma i obitelji; sve govori kako će vam u pomoć pristići članovi obitelji, prijatelji i bliski suradnici, koji će svojom podrškom ublažiti goruće novčano pitanje ili omogućiti ostvarenje dugog sna u vezi doma.

LJUBAV: Osjećat ćete groznicu u vrijeme sjajnih planetarnih trigona u prvoj polovici mjeseca, ali sad je zabava ta koja će vas tresti. Naravno, samo ako se dovoljno opustite. Magnetični Mars u polju identiteta šalje harmonične vibracije prema avanturističkom Uranu u vašem polju ljubavi te Jupiteru u 9. polju sjajnih iskustava. Imajte hrabrosti oko 8. iskušati nešto novo.

NOVAC I POSAO: Novac vam se ne može zgrijati u ruci – poznati ste po svojoj velikoj sklonosti trošenju. No, nema li zarade, nema ni zabave. Stoga bi vam to trebao biti najveći motiv za povećanje prihoda. Sunce i luksuzu sklona Venera u vašem sektoru duštvenih aktivnosti udaraju na teški Pluton u kući prihoda (4. i 8.), što vas frustrira zbog pomanjkanja sredstava. Nakon što aktivni Mars uđe u istu kuću (26.), motivirat će vas na rad u svrhu znatnog povećanja zarade.

ZDRAVLJE: Merkurov retrogradni hod u vašoj psihološkoj zoni (skoro čitav mjesec) može izvući na površinu osjećaj žala za propuštenim prilikama; nemojte upadati u rezigniranost i neproduktivo razmišljanje. Stvari će se bitno popraviti krajem listopada: Sunce u istom polju nailazi na Veneru, a zajedno stupaju u divan odnos s Neptunom u polju doma i obitelji. Prisutnost ljubavi i topline povoljno utiče na vaše mentalno zdravlje.

JARAC 22.12. – 20.1.

Vaša 10. astrološka kuća karijere, javnog života i poslovne uspješnosti je pod okupacijom ovaj mjesec dok Sunce, Merkur i Venera borave u Vagi. Poruka koja vam je poslana govori kako je sada vrijeme za formiranje vrijednih partnerstava koja će vam koristiti u budućnosti. Potrebno je fokusirati se na posao, životni smjer i vaš položaj u javnosti. No, Merkur kreće u retrogradni hod iz Škorpiona te ulazi u Vagu (10.); stoga pričekajte kraj mjeseca kako bi se raspleli zapetljani komunikacijski kanali i za započinjanje novih planova.

Ovi planeti uspaljuju i dugotrajni napet odnos između kardinalnih znakova, a vi se nalazite usred tog teškog pritiska Urana i Plutona (4.-8., 11.), što remeti vašu sigurnost, a možda započinje i sukob u glavnim životnim područjima: domu, poslu, vezama, odnosima s roditeljima, ili podređenima. Konflikti s autoritetima neće unaprijediti ničije ambicije ili dobru volju.

Postoji i dodatni utjecaj koji nose 4. i 8.: u te se dane aktivira i Veliki trigon u vatrenim znacima između Marsa i Urana te Jupitera. Stoga je važno da pozitivnim i konstruktivnim stavom nađete inspiraciju u prvoj polovici mjeseca, kako biste se napunili ljubavlju i zajedničkim užicima – bili oni emocionalni, seksualni ili financijski. Ovo bi moglo podići jedan platonski odnos na višu razinu ili vam dati pristup obilju sredstava i podrške za neki kućni projekt. Leže li vam na srcu neki humanitarni nagoni, vaši će napori biti široko priznati, što će povećati osjećaj ponosa i prestiža.

Mjesečeva pomrčina 8. također pojačava napetost u kardinalnim znakovima, što može dodatno narušiti odnose u domu i na poslu ili biti ključ novog početka (iako pomalo nestabilnog). U ovim procesima će od pomoći biti ugodna serija prijateljskih sekstila (10.-16., 20.), dok vas Merkur, Sunce i Venera zajednički potiču na srdačnost u odnosima, suranju i stvaranje savezništava. Sve ovo može voditi ka podršci, pozitivnoj promjeni i pomoći od strane drugih.

Strastvena Sunčeva pomrčina u Škorpionu (23.) otvara vrata Suncu i Veneri, što osvježava vaš društveni život intenzitetom, seksualnošću i skrivenim moćima. Ovo područje također nudi nove početke; možda je riječ o ljubavi ili ideji kojoj ste iskreno odani. Nakon što uporni Mars uđe u vaš znak 26., nivo fizičke energije je u naglom porastu, kao i vaša ambicioznost. Budite spremni ići za snovima svog romantičnog srca i uspjeha željne duše.

LJUBAV: Zapovjednički raspoložen Pluton u vašem polju osobnosti vam omogućuje slobodnije ponašanje. Naime, ljubavni sektor je oslobođen bilo kakvih planetarnih aktivnosti; nitko od podređenih neće oponirati vašim stavovima pa ćete slobodno provoditi svoju volju. Naon što Mars uđe u vaš znak (26.), doći će do porasta šarma i magnetičnosti. Iskoristite posljednje dane mjeseca za izlaske i traženje novih romantičnih prilika.

NOVAC I POSAO: Iako se nastavljaju sukobi u poslovnom okruženju, sve dok nema financijske štete ne treba dizati veliku galamu oko borbe ega. Kraljevsko Sunce i nemirna Venera u kući karijere dolazi u nestabilan odnos s autoritativnim Plutonom u polju osobnosti (4., 8.); dobra vijest je da istovremeno privlače odlične Jupiterove novčane aspekte (10., 14.). Pogled na sve deblji novčanik treba djelovati umirujuće.

ZDRAVLJE: Samosvjesni Jupiter u vašoj zoni intimnosti šalje odlične vibracije prema nekonvencionalnom Uranu u polju doma te strastvenom Marsu u psihološkoj zoni. Vaš pojačani šarm će podići osjećaj vlastite vrijednosti. Ako ste u stabilnoj vezi, iskoristite ovo vrijeme za jačanje intimnih odnosa sa svojim partnerom. Vatrene noći će imati sjajan utjecaj na povećanje bliskosti.

VODENJAK 21.1. – 19.2.

Sunce, Merkur i Venera se nalaze u Vagi, vašoj astrološkoj kući putovanja, obrazovanja, duhovnih i vjerskih tema, stranih zemalja i intelektualnih ili filozoskih razmišljanja. Vaša vjerovanja i mišljenja se sada formiraju i izražavaju kroz ovo polje. Razmislite o svojim dugoročnim planovima, komunicirajte s onima koji su daleko i razmotrite tuđa gledišta te iznesite svoja, ali pritom izbjegavajte debate oko “pogrešnih” razmišljanja i vjerovanja. Prihvaćanje tuđih ideja bi moglo koristiti vašaim vlastitim planovima.

Pojave li se kakvi problemi oko ovih pitanja, oni će se pokazati 4.-8. ili 11., s tim da treba naglasiti kako je Mjesečeva pomrčina (8.) uznemirena vašim nepredvidljivim vladarom Uranom. U vašem je najboljem interesu ne gubiti kontrolu u razmjeni mišljenja za vrijeme ove eklipse u vašem polju komunikacija, kako biste izbjegli neproduktivne razgovore, probleme s prometom i ljubavi (11.).

Dođe li ipak do konflikta umjesto prijateljskog peckanja, možda je ipak vrijeme da još jednom, ovaj put detaljnije, razmislite o svom sustavu vjerovanja i stavovima kako biste usvojili ono što drugi govore. Merkur se vraća u Vagu (10.), a vama se daje dovoljno vremena za unutarnju analizu svih tih stavova, perspektiva i ideja, spremnih za primjenu nakon ponovnog Merkurovog direktnog hoda (25.). Učinite li to, pak, s gnjevnim i negativnim pristupom, imat ćete novu priliku analizirati isto pitanje nakon ulaska Marsa u vaše psihološko polje podsvjesnog (26.).

Treba reći i kako su 4. i 8. datumi formiranja Velikog trigona između upornog Marsa, čudonosnog Jupitera i vašeg ekscentričnog vladara Urana. Dok bi iznošenje destruktivnih stavova mogli kvariti raspoloženje, pozitivan stav i otkrivanje romantičnih osjećaja može označiti početak  uzbudljivog ljubavnog odnosa, a nekima i rođenje djeteta. Ciljajte visoko i nastojte ostvariti što više! Uzjašite val serije povoljnih aspekata od 10.-16. te 20.; iznesite svoj prijedlog (ili ponudu), najavite svoje planove za budućnost ili promovirajte neku svoju genijalnu ideju. Naići ćete samo na podršku i suradnju.

Svoja olovna pravila Saturn nameće u vašem polju profesionalnog života i karijere već dvije godine, što vas je moglo navesti na tvrdo fokusiranje na javni prestiž i napredovanje. Sunce i Venera ulaze u znak Škorpiona (23.), prateći Sunčevu pomrčinu u istoj astrološkoj kući; spajaju se, a zatim ulaze u divan odnos s Neptunom u vašem polju prihoda (27. i 28.). Odjednom shvaćate kako je vaš uspon na vrh bio praćen potporom vjernih prijatelja i suradnika i da ste nagrađeni financijskim dobitkom, priznanjem i vlastitim, samozadovoljnim užitkom.

LJUBAV: Niste sramežljivi tip osobe, stoga vam nije problem razvezati jezik u slučaju izazova. Mjesečeva eklipsa u komunikacijskoj zoni (8.) se poklapa s nekontroliranim Uranom i stoji nasuprot Venere. Ujedno, tvori jedan od kuteva Velikog trigona sa strastvenim Marsom u polju društvenih aktivnosti i prijatelja. Jupiter okupira vašu kuću partnera; otkrijete li svoje osjećaje, jedan prijateljski odnos bi se mogao transformirati u divnu, dugotrajnu vezu.

NOVAC I POSAO: Saturn vas drži fokusiranima na karijeru već dvije godine, a vi naporno radite; čini vam se kako na ništa drugo ni ne mislite. Solarna eklipsa u kući profesionalnih uspjeha (23.) drži uz sebe i odanu Veneru, a zajedno skladno surađuju s bajkovitim Neptunom u kući prihoda. Ne samo da radite posao koji volite, već ste okruženi i podrškom kolega. Uživate i pritom dobro zarađujete.

ZDRAVLJE: Intelektualne prepirke bi vas mogle navesti na preispitivanje sveukupnog mentalnog i duhovnog stava na život – u vrijeme oštrog odnosa Sunca i Venere u vašem polju svjesnosti s Plutonom u kući unutarnje psihologije (4., 8.). Ne izolirajte se od izvanjskog svijeta, imate čitav mjesec za ponovo izgrađivanje stavova. Uspijevaju li drugi utjecati na vaše razmišljanje, vlastite korake naprijed možete učiniti nakon 26., ulaskom Marsa u isto područje.

RIBE 20.2. – 20.3.

Svidjet će vam se vibracije iz ugodnog znaka Vage, sa Suncem, Merkurom i Venerom u vašoj astrološkoj kući zajedničkih vrijednosti; otvara se prostor za onu vrstu intimnosti koja je sposobna srušiti prepreke i omogućiti intimnu ljubavni doživljaj. Ovo polje naglašava i zajedničke resurse i imovinu, alimentaciju, poreze, kredite i partnerove prihode. Ovo je pravo vrijeme za planiranje vlastitog proračuna i otkrivanje skrivenih vrijednosti, bilo da je riječ o novcu ili nekoj vlastitoj sposobnosti. Postoje li skriveni odnosi ili osobe sklone kontroli i posesivnosti ometaju intimnost koju tražite, do problema bi moglo doći 4.-8. ili 11.

Neki od ovih planeta su uključeni i u Veliki trigon u vatrenim znakovima: Mars, Jupiter i Uran stupaju u obećavajući odnos 4. i 8. Ovaj dinamičan odnos povezuje vaše kuće javnog prestiža, rada i novca, što bi napokon moglo donijeti dobre financijske vijesti ili poštovanje prema vašim radnim naporima. Postoji i mogućnost kako ćete se napokon ohrabriti i pokazati svoju dinamičniju i ambiciozniju stranu, što će izazvati pohvale, priznanja i entuzijastični porast osjećaja vlastite vrijednosti. Daljnju podršku i pomoć donosi serija povoljnih aspekata (10.-16., 20.), a predstavljaju one koji vas podupiru u nastojanjima da ostvarite uspjeh.

Merkur, Sunce i Venera dolaze u bliski kontakt 16. i 17.; ono što se privatno događa između vas i ljubavnika ili financijskog partnera, može rezultirati namjerama ili odlukama koje produbljuju taj odnos. Oprezni, ipak, morate biti zbog Merkurovog retrogradnog hoda gotovo čitav mjesec, a počinje u Škorpionu te se 10. vraća u Vagu. Time iznosi neko staro, neriješeno pitanje na površinu kako bi se napokon zatvorilo. Imajte na umu kako nećete imati sve potrebne informacije na raspolaganju do pred kraj listopada (26.), stoga pričekajte na donošenje konačne odluke, naročito u vezi eventualnog kredita.

Za pravi, čisti užitak, najbolje dolazi za kraj: strastvena Sunčeva eklipsa u Škorpionu (23.), popraćena zajedničkim ulaskom Sunca i Venere u ovaj znak, donosi topli trigon prema vašem vladaru Neptunu i budi sanjive romantične želje. Bez obzira je li riječ o nekom putovanju iz snova ili ostvarenju sna, ljubav bi se zaista mogla pokazati u najljepšem izdanju.

LJUBAV: Vi i vaš partner bi ste mogli poželjeti pobjeći negdje i istražiti nova područja, kako biste unijeli svježine u svoj odnos. Mladi Mjesec (23.) u kući putovanja je spojen s Venerom i vašim vladarom Neptunom u polju identiteta. Odmak od svakodnevne rutine donosi vama i vašem partneru fokusiranje na bliskost i ljubavne osjećaje koje gajite jedno prema drugom.

NOVAC I POSAO: Uspijevate zaraditi toliko da jedva pokrivate troškove, a želja vam je bar malo napuniti i čarape i kasice-prasice. Pun Mjesec se spaja s nestabilnim Uranom u vašem polju prihoda (8.), a zajedno stoje na krivoj nozi s Venerom u sektoru zajedničkih resursa. Uh, moramo još dodati i neutažive Plutonove potrebe u društvenom sektoru. Srećom, zahtjevni Mars koji prolazi vašim poljem karijere do 26., traži od vas prekovremeni rad kako biste ostvarili koju kunu viška.

ZDRAVLJE: Veliki trigon u vatrenim znacima u prvoj polovici mjeseca omogućava izražavanje vaše osobnosti s punim samopouzdanjem, dinamikom i pozitivnom agresivnošću, što je inače rijetkost za znak kao što je vaš. Uran u vašem polju vrijednosti šalje harmonične vibracije prema samouvjerenom Jupiteru u kući zdravlja i rada te Marsu u polju karijere. Nastavite se fokusirati na pitanja napredovanja u karijeri jer se tako povećava i vaš osjećaj osobne vrijednosti.

zena.hr

Komentari

komentara