Magazin

Hrvati u šoku – Nakon povratka s godišnjeg, njihove stanove naselili …

Napisao admin

Prvih dan i pol ništa nismo primijetili, drugu večer na zidu iznad praga balkonskih vrata pronašla sam dvije sitne bube i ubila ih – ispričala je vlasnica


Šok (Foto Arhiva)

Povratak s godišnjeg odmora za jednu se četveročlanu zadarsku obitelj pretvorio u noćnu moru. Za tih 10-ak dana dok ih nije bilo, u stanu na Bilom brigu su se razmnožili krpelji.

– Kada smo ušli u stan sve je bilo kako smo i ostavili. Prvih dan i pol ništa nismo primijetili, drugu večer na zidu iznad praga balkonskih vrata pronašla sam dvije sitne bube i ubila ih – ispričala je vlasnica stana, majka dviju djevojčica, za Novi list.

Idućeg jutra su pronašli još buba po cijelom stanu, a kada su navečer djevojčice išle na tuširanje majka se šokirala. Svaka djevojčica je po tijelu imala po 5, 6 ugriza, najviše na predjelu vrata, ušiju i pazuha. Djevojčice su odvezli na hitnu gdje su im izvadili krpelje i dali antibiotsku terapiju.

Obitelj se nakon toga smjestila kod rođaka i pomoć potražila od tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju. Stručnjaci kažu da su ovakvi slučajevi rijetki, ali im se ne treba čuditi zbog neuobičajenih klimatskih promjena.

– Iza nas su blaga zima i kišno proljeće i ljeto, što je pogodovalo razvoju insekata, tako da ove sezone muku mučimo s komarcima, krpeljima, poljskim miševima i crnim udovicama koje su se iz polja i vrtova preselile u kućna dvorišta – rekla je Jasminka Plenković, direktorica Ciklona, tvrtke za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju.

vecernji.hr

Komentari

komentara